duminică, 18 mai 2014

ND Italia: Dorim să trăim şi ne împlinim nu doar într-o Europă Unită ci în Europa Naţiunilor Unite!


ND Italia: Dorim să trăim şi ne împlinim nu doar într-o Europă Unită ci în Europa Naţiunilor Unite!
La sfârşitul săptămânii viitoare se vor desfăşura alegerile pentru Parlamentul european, iar românii de pretutindeni sunt chemaţi să-şi exprime opţiunea politică prin vot. Considerăm că este datoria noastră civică a face unele precizări referitoare la alegerile europarlamentare de pe 25 mai.
Orice sistem democratic este legitimat şi funcţionează datorită procesului electoral. Scopul oricărui mecanism electoral este mandatarea reprezentanţilor comunităţii într-unul din forurile decizionale existente. Parlamentul european este una dintre instituţiile U.E. a cărei consistenţă capacitară este determinată de votul cetăţenilor europeni, iar votul exprimat de cetăţenii români va desemna calitatea vocii ţării noastre în forul de la Bruxelles pentru următorii cinci ani.
Vrem ca România să fie reprezentată în Parlamentul de la Bruxelles de persoane dispuse să îşi ia mandatul în serios sau de indivizi preocupaţi mai mult de propria împlinire şi mai puţin de aşteptările ceteţenilor care i-au ales?
Prin acest comunicat dorim să enunţăm succint valorile pe care considerăm că viitorii europarlamentari români ar trebui să le promoveze în Parlamentul U.E.
În primul rând, ne gândim la respectarea demnităţii persoanei umane, valoarea stipulată şi de capitolul 1 al „Cartei drepturilor funamentale a Uniunii Europene”.

O a doua valoare importantă pentru societatea europeană în general şi pentru cea românească în particular, este desemnată de conceptul de „bine comun”. Viitorul europenilor poate fi dătător de speranţe doar într-o societate fundamentată pe solidaritatea generaţiilor în vederea bunăstării cetăţenilor de astăzi şi a celor de mâine.
O a treia valoare, nu mai puţin importantă decât celelalte două deja exprimate, o constituie respectul pentru identitatea şi cultura naţională a fiecărui stat membru U.E. România trebuie să îşi valorifice existenţa conform propriei moşteniri spirituale dând dovadă că ştie să acorde respectul cuvenit celorlalte culturi europene.
Dorim să trăim şi ne împlinim nu doar într-o Europă Unită ci în Europa Naţiunilor Unite!
Biroul de Presă al Noii Drepte Italia
http://www.napocanews.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu