marți, 22 aprilie 2014

Viruşii de calculator ar putea infecta şi televizoarele. Kaspersky: ''E doar o chestiune de timp''

Televizoarele ar putea fi, în curând, afectate de viruşi de calculator, a avertizat Eugene Kaspersky, cofondator al companiei ruseşti de antivirus Kaspersky Lab.
Kaspersky a declarat că toate dispozitivele conectate la internet sunt vulnerabile la viruşi informatici, nu doar PC-urile sau mobilele. ''Ameninţările se vor diversifica şi vor ameninţa telefoanele mobile şi televizoarele, care acum sunt conectate la internet'', a declarat Kaspersky.
El a precizat că, zilnic, compania sa din Moscova primeşte rapoarte legate de 315.000 de ''activităţi suspicioase'' pe internet, dublu faţă de anul trecut.
Kaspersky a mai spus că, în fiecare an, au loc ''milioane'' de atacuri pe Windows şi mii pe mobile, în special pe Android, dar şi pe iPhone.
Kaspersky a mai spus că, deocamdată, nu există un virus care să producă efecte însemnate pentru TV-uri, dar că acest lucru se va întâmpla în viitor. ''E doar o chestiune de timp. Avem deja un antivirus pentru mobile şi un prototip pentru televizoare, pe care îl vom anunţa doar când se lansează malware (n.r. programe dăunătoare) pentru TV-uri. 
http://www.gandul.info/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu