luni, 21 aprilie 2014

Treziți-vă din amorțeală!


Treziți-vă din amorțeală!
A trebuit ca Rusia sa ocupe Crimeea ca sa vedem cum mascariciul de la Bucuresti se da mare, sa aflam din gura lui ca el e expertul politicii in regiune, sa le dea lectii europenilor si americanilor, fiindca analiza corecta, zice el, se face pe malul Marii Negre, probabil la un protap si o stacana cu vin! Daca era asa de bun expert, de ce nu ne-a avertizat din timp ce are de gand Putin, de ce nu ne-a spus cum a vandut el flota ca ministru, cum a vandut tara Occidentului, cum a devenit un mascarici, o paiata a puterilor straine? Scoate capul, o face pe cocosul, dupa ce a fost decapitat. Si el, si tara. Acum toti vor ceva de la Romania. Si Jirinovski ne indeamna sa cerem Ucrainei sa ne dea inapoi ce ne-a luat, Cetatea Alba, de pilda, pamant vechi romanesc, care tinuse de regatul dacic al lui Burebista.
Daca analiza se face pe malul Marii Negre, de ce nu ne spune ce se va intampla cu Moldova sau cu Gagauzia, fiindca ar fi bun de presedinte in Gagauzia. Romanii au deja un presedinte demis, expert in suspendare, de ce nu l-ar propune si pentru export? Sa le dea el lectii tuturor cum se pierde demnitatea de om!
A trebuit sa intre rusii in Crimeea, ca Mascariciul national sa-i lase in pace pe detinuti, desi el e pornit sa-si bage toti adversarii la parnaie, ca atunci cand nu mai e presedinte, sa poata sa redevina jucator! Ii jigneste pe toti, fiindca se ascunde sub umbrela imunitatii! Cata lasitate! Il urmeaza o buna parte din presa, o haita lasa, care continua sa faca vedete din hoti, sa-i citeze cu litere de-o schioapa. Nu mai e citat un scriitor sau un sfant, e citat Mazare sau Fecali. E o ciorba basista de nedescris! Adica toti care au condus si conduc tara sunt puscariabili!? Acesta e imaginea care ramane in istorie despre reprezentantii poporului roman!

La fel, sub umbrela NATO, ca si cum el a facut-o, presedintele s-a transformat din jucator in turnator, asa intelege el politica interna, sa-l toarne pe primul-ministru, sa zgandare cucuiele oamenilor lui, sa hartuiasca fragila opozitie, cata exista, ba, mai nou, ii da sfaturi lui Timofti si viseaza la o intalnire cu Voronin, tot la un protap pe malul marii, probabil. Speculeaza ca un milog istoria pe care o fac altii. Si la cate alte „minuni” va trebui sa se mai asteapte romanii, care s-au saturat sa fie manipulati de un mascarici tot mai penibil, lipsit de credibilitate pana si in familia lui nea Ion, de la coltul strazii, care l-a votat pentru eternitate.
Iar tot acest lant de crime de atitudine va duce sigur la victoria maghiarilor, care de 24 de ani tot insista pe sfartecarea tarii. Presa internationala scrie deja de „enclava maghiara” din inima tarii, iar mai marii de la Bucuresti, in loc sa ia masuri, sa termine cu propaganda maghiara, sa avertizeze lumea de acest pericol, se ocupa cu accize si tot felul de diversiuni! Basescu et co fac numai o politica a posteriori, adica dupa ce se intampla ceva, isi dau si ei cu parerea chioara. Presa veghetoare si oamenii responsabili din Romania au tot avertizat asupra acestei crime, dar nimeni de la putere nu reactioneaza, nu spune lumii ca Tinutul secuiesc e pamant romanesc. Strainii trebuie continuu informati cu istoria Romaniei. M-am uitat cum e prezentat judetul Harghita pe internet, pe Wikipedia engleza. E dat ca tinut maghiar, cu istorie maghiara, cu religie catolica, tot panasul iredentist, fara sa fie pomenita patria-mama din care face parte, fara ca oficialii, cei responsabili, sa se autosesizeze, sa ia atitudine. Judetul Harghita pare rupt, fara radacini, fara istorie, el incepe de cand vor maghiarii, de cand isi asuma acest pamant!

Iata o problema vitala pentru puterea de la Bucuresti. Dar ea priveste senina, zice ca nu e nici un pericol, sta ca Ceausescu care era informat cu ce i se pregateste, acum pontagii declara linistiti ca Romania e aparata, fiindca se afla in UE si NATO. Da, in exterior, dar in interior cine o apara de sapatorii maghiari?! Romanilor le inchidem gura si-l votam pe Tokes la europarlamentare! Sau vine un alt ungur, Hunor, care a mai fost la cultura si a facut-o praf, iar acum ne da lectii cine e important in cultura romana, face noi ierarhii, face valori din proletcultisti. In timp ce Dinescu ii da din balalaica si creeaza impreuna cu Stelica fundalul sonor!
A ajuns tara pe mainile unor aventurieri si idioti. Puternicii zilei se lasa deliberat condusi din afara, de cei care nu cunosc istoria Romaniei, care au pareri fragmentare. De ce nici romanii curati, cu sindicatele lor, nu reactioneaza? Fiindca au obosit, s-au retras in barlog, iar starea normala a romanilor a ajuns sa fie amorteala. Premierul zboara cu F-16 sa le demonstreze ca el e treaz. Dar nu e. Cel putin emisfera vestica a creierului e amortita. Nu va mai luati dupa diversionisti, dupa acesti vanzatori ieftini de tara! Romanii trebuie sa se trezeasca din aceasta amorteala nenorocita! Tine de prea mult timp amorteala! Unii in afara si altii in interior actioneaza, iar romanii sunt pe rol de spectatori. Se vor trezi cu tara belita sub nasul lor!

Mascariciul de la Bucuresti nu are nici o idee de politica externa, nici o previziune, e ca un orb, ba mai rau, fiindca un Thiresias s-a dovedit un adevarat profet al antichitatii. Thiresias da, dar nu Polifem. Iar cu Pazvante ne aflam in sfera lui Polifem. Acum romanii trebuie sa fie ca Ulisse, foarte dibaci, fiindca se tulbura apele, se provoaca sentimentele nationaliste, se fac jocuri necurate, toate bubele si excesele ies la iveala. Romanii ii au ca maracini in tara pe ungurii iredentisti si pe mascariciul Polifem, inclusiv pe fratii lui pontagii, o apa si un pamant, care tac malc in fata cravasei de la Rasarit, asa cum in afara au devenit deodata importanti pentru Jirinovski aka Eidelștein, care azi ne tamaiaza, iar ieri ne numea „stat artificial locuit de tigani”.
Clasa politica romaneasca este repetenta atat la politica externa, cat si interna, se vede limpede prin lipsa de reactii la evenimentele din coasta tarii si din interiorul ei. In acest joc periculos, se vede cat de inrobita este tara din cauza acestor paiate politice. Este un gol teribil de putere, nu exista un barbat de soi, un cap intelept, numai mascarici. Mascarici care asista ca babele paracioase la desfasurarea evenimentelor, la istoria pe care o fac altii, apoi se dau viteji dupa razboi. Sau dau vina pe altii. Dar de dezastrul Romaniei vinovati sunt in primul rand romanii, spunea Andrei Saguna acum 150 de ani! Nimic nu s-a schimbat. Asa e.
Adica s-a schimbat ceva. Romanii, chiar si cei verzi, au cazut intr-o amorteala sora cu agonia, cu pierderea ratiunii, cu pierderea identitatii. Cei de la putere, in frunte cu mascariciul national, nu-i mai reprezinta. Ticalosia e evidenta. Jocul de-a puterea e jocul de-a tara, un joc iresponsabil, care va face ca totul sa se duca de rapa. Pentru a-si mentine puterea, pentru a fi majoritari in parlament, PSD-ul a tradat electoratul si a facut pact cu diavolul, a vandut tara, pamantul pentru care au murit mii de inaintasi! Nu e de gluma! Cneva se joaca de-a guvernarea. Se scoala mortii din morminte, odata cu Iisus „viata daruindu-le!” E timpul ca romanii de azi sa se trezeasca din amorteala! Romani, treziti-va! E ceasul Invierii!
Romanii trebuie sa fie intelepti, acum e cazul sa-si apere ce au mai bun in istoria lor, sa nu dea apa la moara extremismului si mai ales mascariciului, care sare mereu calul. Cu fiecare vorba, el face un rau intr-o directie sau alta. Oameni ca el ar trebui sa nu mai fie la carma unor popoare. E cazul si lui Putin. Sa lase omenirea sa se conduca dupa normele care au dus-o in acest prag global de interese comune. Ceea ce este bun pentru unii, va fi bun pentru toti.
Grid Modorcea Corespondenta de la New York

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu