sâmbătă, 19 aprilie 2014

Germania: Următorul conflict separatist al Europei, pe cale sa izbucnească în România


Germania: Următorul conflict separatist al Europei, pe cale sa izbucnească în România
Jurnaliştii germani atrag atenţia că următorul conflict separatist al Europei este pe cale să izbucnească în România, unde “o enclavă maghiară pare a fi pe punctul de a obţine autonomia”.
Anul 2014 nu este numai anul alegerilor europene, ci şi al conflictelor, de la separatismul din Crimeea şi Gagauzia până la perturbarile interne din Bosnia şi Belgia, se arată într-o analiză a publicaţiei germane Der Freitag.

La toate acestea se adauga referendumurile pentru independenţa din Scoţia şi Catalonia, să nu mai vorbim de tensiunile tot mai mari dintre Republica Moldova şi regiunea separatistă Transnistria, continuă jurnalistul Martin Leidenfrost de origine austriacă.
“Daca ar fi să mă întrebaţi pe mine unde în Europa va urma episodul următor, atunci mă voi îndrepta către ţinutul secuiesc. Regiunea cu majoritatea locuitorilor vorbitori de limba maghiară aflată în centrul României cere autonomie”, a precizat acesta.
Ziarul german a amintit şi despre scandalul steagurilor secuieşti, când autorităţile locale din ţinutul secuiesc au fost puse să dea jos drapelurile maghiare arborate pe clădiri.
Leidenfrost sugerează apoi că gestul unui post de televiziune de a intra în Cartea Recordurilor cu cel mai mare tricolor din lume a venit ca un răspuns la semnele de independenţă pe care le manifestatau maghiarii din Transilvania.
Autorul articolului susţine că ţinutul secuiesc ar urma să se rupă, astfel, de România, în contextul tensiunilor din Ucraina. Dupa ce Rusia a anexat Crimeea, acum mai multe regiuni din sud-estul Ucrainei vor să îşi declare independenţa. Mai mult autorităţile de la Tiraspol au devenit din ce în ce mai vocale în ultimele zile în ceea ce priveşte unirea Transnistriei cu Rusia.
http://www.napocanews.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu