joi, 24 aprilie 2014

"Oraşul Morţilor", unul dintre cele mai luxoase din lume, are sute de vile nelocuite. Care este motivul. FOTO

În regiunea chineză Guangxi Zhuang există un oraş în care sute de vile de lux sunt nelocuite de mai bine de şase ani. Botezat "Oraşul Morţilor", acesta se confruntă cu această problemă din cauza crizei economice.
Foto: vancouverdesi.com
Oraşul chinez Beihai, din regiunea autonomă Guangxi Zhuang, şi-a câştigat de mai mulţi ani un renume ciudat. Acesta a ajuns să fie cunoscut drept „Oraşul Morţilor”, după ce peste 100 de vile de lux, construite iniţial pentru o nouă clasă socială bogată, au rămas nelocuite, scrie vancouverdesi.com.
Unele dintre aceste imobile costă chiar peste 3 milioane de yuani chinezeşti (aproximativ 348.000 de euro), astfel că, în condiţiile în care majoritatea chinezilor trăiesc cu mai puţin de 2 euro pe zi, achiziţionarea acestora este practic imposibilă.

Foto: vancouverdesi. com
„Este o nebunie – casele construite stau goale”, a afirmat un localnic din zonă.

Foto: vancouverdesi.com
Cum guvernul chinez le interzice cetăţenilor săi să investească peste hotare, mulţi au început să construiască locuinţe, mall-uri, zgârie-nori, sperând astfel că afacerile imobiliare le va aduce profit. Totuşi, multe dintre aceste clădiri au rămas goale, mai ales în oraşele mici, aflate la distanţă mare de centrele economice, mai precizează sursa citată.

Foto: vancouverdesi.com
Cu toate acestea, mulţi specialişti sunt de părere că modernizarea Chinei reprezintă „cea mai mare urbanizare pe care lumea a văzut-o vreodată” şi apreciază că în curând „oraşele fantomă” se vor transforma în adevărate metropole.
http://www.gandul.info/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu