joi, 27 februarie 2014

Victor Ponta, la Sinteza Zilei: Îl văd pe Călin Popescu Tăriceanu ca pe un candidat foarte puternic la prezidenţiale


de D.D.   •   26 Feb 2014   •   23:11 ComenteazaPrimul ministru al României, Victor Ponta, a fost invitatul lui Mihai Gâdea la emisiunea  Sinteza Zilei.

Acestea sunt cele mai importante declaraţii ale premierului:

- Regret foarte tare decizia partenerilor liberali. Sper ca, la un moment dat, să continuăm proiectul pentru care mulţi români ne-au acordat încredere.

- Sunt dezamăgit, dar încă cred că lucrurile se pot îndrepta.

- Nu toată vina îi aparţine lui Antonescu. Toţi avem o parte din vină. Competiţia din noiembrie pentru funcţia de preşedinte a fost considerată mai importantă decât proiectul de a ne lupta cu regimul Băsescu.

Premierul Ponta: Am propus UDMR să facă parte din Guvern- Guvernarea ţării şi bătălia cu regimul Băsescu sunt mai importante decât competiţia pentru prezidenţiale.

- Eu mi-aş fi dorit să îl am pe Tăriceanu în Guvern din partea liberalilor.

- Despre posibilitatea ca Tăriceanu să candideze la preşedinţie: Îl văd ca pe un candidat foarte puternic. (...) Cred că proiectul de succes şi opţiunea numărul 1 este refacerea USL cu candidat unic la prezidenţiale. Aş face tandem cu domnul Tăriceanu, aşa cum aş face cu orice candicat USL în care am încredere.

- Am făcut o propunere şi UDMR de a face parte din guvernare. Ştiu că acest lucru îmi va aduce şi critici.

Victor Ponta: Sunt puţin supărat pe domnul Arafat. L-am rugat încă o dată să fie ministru al Sănătăţii şi m-a refuzat- Încerc să păstrez structura actuală a Guvernului.

- Nu e timp de mari schimbări. E un mesaj către liberali că nu le ia nimeni posturile"

Întrebat dacă Florin Georgescu de la BNR va revini la Finanţe, Ponta a spus: "Mi-aş dori, nu cred că nu se va întâmpla acest lucru".

Întrebat dacă a fost la curent cu întâlnirile lui Crin Antonescu cu Traian Băsescu, Victor Ponta a răspuns "NU".

- Eu nu m-am întâlnit niciodată cu Traian Băsescu fără să îi spun înainte lui Crin Antonescu.

Întrebat dacă, în condiţiile în care se rupe o parte din PNL, ia în calcul să ofere posturi guvernamentale liberalilor care ar pleca cu Tăriceanu, Ponta a răspuns: "Categoric da. Dacă există un grup semnificativ de parlamentari care au fost alături de noi până aseară, evident că aş vrea să sprijine Guvernul, să fie reprezentaţi".http://www.antena3.ro/newsletter/logo.gif

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu