joi, 27 februarie 2014

"Mii de vieţi ar putea fi salvate în Europa în fiecare an". Deputaţii europeni vor să implementeze acest sistem pe toate maşinile noi până în 2015

de D.D.   •   26 Feb 2014   •   17:44 Comenteaza
"Mii de vieţi ar putea fi salvate în Europa în fiecare an". Deputaţii europeni vor să implementeze acest sistem pe toate maşinile noi până în 2015 407
Foto: www.its-network-germany.de
Deputaţii europeni au înaintat Parlamentului European o propunere legislativă care prevede ca sistemele eCall, ce alertează automat serviciile de salvare în caz de accident, să fie instalate în toate noile modele de maşini şi camionete până în octombrie 2015.

"Instalarea unui sistem public de apeluri de urgenţă în UE reprezintă o realizare foarte importantă pentru siguranţa utilizatorilor transportului rutier european. În jur de 2.500 de vieţi ar putea fi salvate în Europa în fiecare an, iar în zeci de mii de cazuri gravitatea rănilor ar putea fi redusă. Apelurile electronice vor fi gratuite, astfel încât să poată beneficia de ele orice şofer din Europa, indiferent de maşina pe care o conduce", a spus raportorul Olga Sehnalova, citată de Mediafax.

Propunerea legislativă stabileşte octombrie 2015 ca termen la care producătorii să fie pregătiţi să instaleze echipamentele eCall în noile modele de maşini şi camionete. Cu toate acestea, pentru a răspunde cererii din partea industriei de a avea mai mult timp pentru a dezvolta şi a testa sistemul, deputaţii europeni au lăsat deschisă posibilitatea amânării acestui termen.

Sistemul eCall instalat în autovehicule utilizează tehnologia numărului de urgenţă 112 pentru a alerta automat serviciile de salvare în cazul unui accident serios. Sistemul poate indica locul exact al accidentului, contribuind la un ajutor acordat mai rapid, ceea ce poate salva vieţi, reduce gravitatea rănilor şi micşorează costurile ambuteiajelor.

Echipamentele pentru apeluri electronice ar putea costa în jur de 100 de euro bucata, dacă vor fi instalate în toate vehiculele. Deputaţii au adăugat că acesta este un serviciu public care utilizează numărul 112 şi de aceea trebuie să fie gratuit pentru utilizatori.

În 2012, 28.000 de oameni au murit în accidente de maşină în UE, iar 1,5 milioane au fost răniţi.

http://www.antena3.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu