miercuri, 12 februarie 2014

Un virus informatic care a afectat 31 de ţări putea fi sponsorizat de către un stat

de S.T.   •   11 Feb 2014   •   08:28 Comenteaza
Un virus informatic care a afectat 31 de ţări putea fi sponsorizat de către un stat 534
Experţi în domeniul securităţii informatice au anunţat luni că au descoperit un virus folosit în spionajul cibernetic care a vizat guverne şi companii din 31 de state şi au afirmat că acest virus era sponsorizat de către un stat, relatează AFP.

Cercetătorii companiei din domeniul securităţii cibernetice Kaspersky Lab au precizat că acest software dăunător, cunoscut sub numele "The Mask" sau "Careto", era utilizat cel puţin începând din 2007 şi este foarte complex. Unele versiuni ale programului sunt capabile să infecteze telefoanele mobile şi tabletele, inclusiv pe cele care dispun de sisteme de exploatare Apple sau Google.

Aceşti experţi au adăugat că creatorii virusului, care par să vorbească în limba spaniolă, puteau folosi acest tip de malware pentru a fura documente sensibile.

Principalele ţinte sunt, aparent, guvernele, misiunile diplomatice, companiile din domeniul energetic, organizaţiile de cercetare, societăţile cu capital privat, precum şi activiştii politici, potrivit unui document oferit de Kaspersky.

"Pentru victime, o infectare cu virusul Careto ar putea fi catastrofală", apreciază compania într-un comunicat.

Potrivit anchetei, acest virus a făcut 380 de victime în 31 de state, inclusiv în Franţa, Germania, China şi Statele Unite. 

http://www.antena3.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu