miercuri, 12 februarie 2014

Un nou torţionar al regimului comunist a fost deconspirat. Florian Cormoş este ACUZAT DE MOARTEA a 115 oameni

de S.T.   •   11 Feb 2014   •   11:10 Comenteaza
Institutul pentru Investigarea Crimelor Comunismului a deconspirat un nou torţionar comunist.

Florian Cormoş, cel care a condus din decembrie 1952 până în aprilie 1953 lagărul numit “Colonia de Muncă Cernavodă – Columbia”, este acuzat de moartea a cel puţin 115 deţinuţi politici.

Printre cauzele morţii deţinuţilor politici se enumeră în dosarul întocmit de către Institut: condiţii de detenţie mizerabile şi inumane, rele tratamente, lipsa hranei adecvate, frigul extrem din barăci şi aglomerare excesivă, lipsa apei potabile care era înlocuită cu apă murdară scoasă direct din Dunăre, lipsa medicamentelor şi a asistenţei medicale sau refuzul de a acorda asistenţă medicală adecvată, aplicarea de pedepse aspre pentru abateri minore de la regulament.

Iar când vine vorba de pedepse, deţinuţii de la Colonia Columbia, treceau prin adevărate torturi, scriu cei de la Institut în dosarul de investigaţie dedicat lui Cormoş.

"Izolarea (carcera) pe timp de iarnă a deţinuţilor, îmbrăcaţi sumar; bătăi cu pumnii, cazmaua, lopata, cureaua de la ventilatorul tractoarelor, pedepsirea unor deţinuţi de a sta cu picioarele în apa îngheţată, legarea unor deţinuţi de mâini şi ţinerea lor în timpul iernii în zăpadă şi carcere, dezbrăcaţi, folosirea unor instalaţii electrice pentru electrocutarea unor deţinuţi, alergarea cu cai a deţinuţilor, călcarea lor cu copitele (...) asasinarea prin împuşcare şi profanarea cadavrelor deţinuţilor".

SURSA: INSTITUTUL DE INVESTIGARE A CRIMELOR COMUNISMULUI ŞI MEMORIA EXILULUI ROMÂNESC

Fostul comandant Florian Cormoş ar putea să ajungă după gratii pentru genocid. Institutul pentru Investigarea Crimelor Comunismului a depus pe numele lui Cormoş o sesizare penală.

Florian Cormoş: Puteţi acum să trageţi în mine, că nu îmi pasă

Ştirea iniţială:


Numele unui alt torţionar al regimului comunist va fi făcut public astăzi. Este al patrulea nume făcut public de Institutul pentru Investigarea Crimelor Comunismului din lista celor 35 de persoane suspectate pentru comiterea unor crime politice în timpul regimului comunist.

Este vorba despre unul dintre cei mai cruzi comandanţi comunişti, care a recurs la torturi şi pedepse crunte.

Potrivit Institutului, torţionarul este responsabil de moartea a peste 100 de deţinuţi politici.

Pe numele acestuia se va depune o sesizare penală.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu