marți, 28 ianuarie 2014

Scrisoarea NEAŞTEPTATĂ trimisă în această dimineaţă de Kim Jong-Un: "Trebuie să luăm o decizie curajoasă"

de O.P.   •   24 Ian 2014   •   09:06 Comenteaza
Scrisoarea NEAŞTEPTATĂ trimisă în această dimineaţă de Kim Jong-Un: "Trebuie să luăm o decizie curajoasă" 442
Coreea de Nord a făcut apel vineri la încetarea tuturor ostilităţilor cu Coreea de Sud, potrivit unei scrisori deschise trimise autorităţilor sud-coreene de către liderul nord-coreean Kim Jong-un.

"Pentru (...) a ameliora relaţiile dintre Nord şi Sud şi pentru a înceta toate acţiunile militare ostile, este important să luăm o decizie curajoasă", potrivit unei scrisori a Comisiei Naţionale de Apărare (NDC), principala instituţie militară a Coreei de Nord.

Săptămâna trecută, NDC a făcut o serie de propuneri, îndemnând Coreea de Sud să anuleze exerciţiile militare comune cu Statele Unite şi recomandând un moratoriu privind încetarea insultelor între cele două ţări.


Seulul a respins aceste propuneri, pe care le consideră drept un "fals" exerciţiu de propagandă, şi a avertizat că Phenianul, dimpotrivă, ar vrea să pregătească terenul pentru o nouă provocare.

"Este regretabil că autorităţile sud-coreene rămân blocate într-o atitudine incorectă şi pe o poziţie negativă", a anunţat NDC.

Sudul "nu ar trebui să pună la îndoială (propunerea noastră) fără să reflecteze", a adăugat NDC.

Phenianul nu cere Coreei de Sud să pună capăt manevrelor sale obişnuite, ci să "înceteze exerciţiile sale în vederea unui război cu forţe externe", potrivit scrisorii NDC.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu