miercuri, 15 ianuarie 2014

Mii de utilizatori Yahoo sunt infectaţi cu malware. Majoritatea, în România, Marea Britanie şi Franţa. UPDATE

Publicat la: 05.01.2014 13:35 Ultima actualizare: 05.01.2014 15:11

UPDATE. Experţii informatici estimează că 27.000 de adrese de e-mail ale Yahoo sunt virusate în fiecare oră, multe dintre acestea fiind din România. Specialiştii le recomandă utilizatorilor să îşi schimbe parolele, chiar dacă nu au fost afectaţi, anunţă televiziunile de ştiri.
UPDATE. În ultimele ore, tot mai mulţi utilizatori, inclusiv din România, s-au plâns că nu îşi pot accesa e-mail-ul. Nu este clar dacă problema are legătură cu atacul cibernetic sau dacă Yahoo a îngrădit accesul tocmai pentru a remedia problemele de pe serverul de reclame.
ŞTIREA INIŢIALĂ. Două firme de securitate online au avertizat că mii de utilizatori ai yahoo. com ar putea fi infectaţi cu un malware de pe serverele de publicitate ale Yahoo, scrie Business Insider.
Compania Fox-IT din Olanda a scris pe blogul său, vineri, că a detectat şi investighează infectarea mai multor clienţi Yahoo cu malware luat de pe ads.yahoo.com. Aceştia au luat malwareul dacă au dat click pe reclame.
Fox-IT estimează că 83% dintre atacuri au avut loc în România, Marea Britanie, Franţa şi Pakistan şi niciunul în SUA, scrie zdnet.com.
Business Insider scrie că hackerii fie au modificat reţeaua Yahoo, infectând-o cu malware, fie pur şi simplu au promovat programele malware drept reclame pe ads.yahoo.com, trecând peste filtrele de securitate ale Yahoo.
Sursa notează că atacurile din ultima perioadă asupra site-urilor cu Java atrag atenţia că acest limbaj de programare, creat acum 20 de ani, a devenit un ''pericol pentru securitatea online''.
De asemenea, Mark Loman, cercetător pe securitate online, a confirmat pe Twitter că Yahoo a fost victima unui atac cibernetic.
Business Insider scrie că primele semne ale infecţiei au apărut pe 30 decembrie 2013, iar Yahoo a anunţat că lucrează pentru remedierea problemei.
Yahoo.com are un trafic de 280 milioane de vizite şi 1,6 miliarde de afişări pe zi. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu