joi, 15 august 2013

SUA: Rachetele nucleare, controlate de oameni cu calificativul "nesatisfăcător"


O unitate însărcinată cu controlul rachetelor nucleare intercontinentale (ICMB) a primit, ieri, calificativul "nesatisfăcător" în urma unei inspecţii a forţelor aeriene americane.

SUA: Rachetele nucleare, controlate de oameni cu calificativul "nesatisfăcător"
Inspecţia a fost efectuată în perioada 5-13 august, şi trebuia să "evalueze capacitatea de a executa operaţiuni respectând regulile de securitate nucleară" a Regimentul 341 Rachete de la Baza Malmstrom, din Montana, care controlează 150 de rachete de tip Minuteman III, reprezentând o treime dintre rachetele nucleare intercontinentale americane.
Fără să precizeze conţinutul reproşurilor la adresa unităţii, forţele aeriene precizează că aceasta a comis "erori de nivel tactic în cursul unuia dintre exerciţii".
Nu este prima dată US Air Force descoperă nereguli ale echipelor sale însărcinate cu controlul rachetelor nucleare. La începutul lui mai, unui număr de 17 ofiţeri de la Baza Minot, în North Dakota, altă bază de rachete, le-a fost retrasă certificarea în urma unei nereuşite la evaluarea capacităţilor acestora de a efectua operaţiuni de lansare.
Autor:
Marian Andrei
Sursa:
mediafax
Sursa-foto:
cnc.wikia.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu