joi, 15 august 2013

Creierul funcţionează chiar şi după moarte


Cercetătorii de la Universitatea din Michigan au descoperit ce se întâmplă cu creierul după moarte.

Creierul funcţionează chiar şi după moarte
Echipa de oameni de ştiinţă de la Universitatea din Michigan au realizat studiul pe 9 şobolani care aveau electrozi conectaţi pe suprafaţa creierilor. Fiecare animal a fost injectat cu clorură de potasiu pentru ca inima sa să se oprească.
Astfel, şobolanii intrau în moarte clinică. Cu toate acestea, creierii animalelor nu au murit imediat. În primele 30 de secunde care au urmat opririi inimii, acest organ a prezentat semne de activitate. Mai mult, oamenii de ştiinţă au subliniat că nu a fost vorba doar de mici impulsuri pe ici pe colo.
Am fost surprinşi de nivelurile mari de activitate. De fapt, în timpul experienţelor din preajma momentului morţii, multe semnături electrice ale conştiinţei depăşesc nivelurile atinse în timpul stării de veghe, lucru care sugerează că, în stadiu incipient de moarte clinică, creierul este capabil de activitate electrică bine organizată”, a declarat anestezistul George Mashour, autor al studiului.
Potrivit unul alt om de ştiinţă care a luat parte la studiu, „acesta este primul cadru ştiinţific raportat de mulţi indivizi care au avut experienţe în preajma momentului morţii”.
Citeşte mai multe detalii despre ce se întâmplă în creierul nostru când murim, pe Descoperă.ro
Autor:
Carmen Ulian
Sursa-foto:
Shutterstock publimedia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu