vineri, 2 august 2013

Reforma justiţiei: "UCIZI ŞI CÂŞTIGI!". Mii de oameni omorâţi pentru că şi-au permis să gândească diferit

de S.T.   •   01 Aug 2013   •   22:31 Comenteaza
Reforma justiţiei: "UCIZI ŞI CÂŞTIGI!". Mii de oameni omorâţi pentru că şi-au permis să gândească diferit 534
Joi seară, la Antena 3, Mihai Gâdea a prezentat telespectatorilor emisiunii "Sinteza Zilei" un material despre oamenii ucişi pentru că şi-au permis să gândească diferit.

”În căutarea poporului pierdut” este un material dramatic ce prezintă crimele comunismului. Mii de oameni au fost omorâţi fără niciun fel de drept, doar pentru că s-au opus unui regim barbar.

În închisoarea de la Râmnicu Sărat au fost închişi ca deţinuţi politici ţăranii originari din zona Buzăului care nu şi-au plătit cotele obligatorii sau cei care se opuneau colectivizării, membrii partidelor istorice (PNŢ şi PNL) din împrejurimile Râmnicu Sărat şi Buzăului.

Aici au fost întemniţaţi şi liderii Partidului Naţional Ţărănesc Ion Mihalache, Corneliu Coposu, Ilie Lazăr, Ion Diaconescu, Victor Rădulescu Pogoneanu, precum şi foştii miniştri Ion Petrovici şi Petre Tomescu.


În perioada în care a funcţionat ca închisoare politică (1948 - 1963) caracteristicile regimului de detenţie de la Râmnicu Sărat au fost izolarea, înfometarea şi bătaia deţinuţilor politici de către gardienii şi comandantul penitenciarului, Alexandru Vişinescu.

Alexandru Vişinescu este acuzat de omor deosebit de grav. Printre vitimele care i se impută lui Vişinescu este şi fostul lider ţărănist Ion Mihalache care a decedat la Râmnicu Sărat în urma torturilor aplicate de fostul comandant.

Alexandru Vişinescu, unul dintre cei mai sângeroşi criminali români în viaţă, violent şi la 88 de ani

Cu toate că au trecut zeci de ani de la faptele de care este acuzat Vişinescu, juriştii IICCMER susţin că termenul de prescripţie al infracţiunilor NU poate fi luat în considerare. Autorităţile comuniste au împiedicat cercetarea şi trimiterea în judecată a torţionarilor precum Alexandru Vişinescu, astfel că, din punct de vedere legal, el încă poate fi tras la răspundere pentru infracţiunile de omor deosebit de grav.

Andrei Muraru, preşedintele executiv al IICCMER, a fost invitatul lui Mihai Gâdea, joi seară, la "Sinteza Zilei". Acesta a vorbit despre crimele de la Râmnicu Sărat şi despre torţionarii care trăiesc în România.

"Am reuşit să identificăm 35 de astfel de persoane (torţionari-n.r.). Trăiesc în România, avem toate datele de identificare, adresele exacte şi în perioada următoare sper ca aceste persoane să nu doarmă foarte bine", a spus Andrei Muraru, joi, la Antena 3.

VEZI AICI ÎNREGISTRAREA INTEGRALĂ A EMISIUNII "SINTEZA ZILEI cu Mihai

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu