sâmbătă, 3 august 2013

Preşedintele Băsescu, despre torţionarul Vişinescu: “Niciodată nu este prea târziu să se facă dreptate”


Preşedintele Băsescu, despre torţionarul Vişinescu: “Niciodată nu este prea târziu să se facă dreptate”
Preşedinte Traian a declarat că torţionarul Alexandru Vişinescu trebuie să răspundă în faţa legii pentru faptele sale în calitate de comandant al penitenciarului de la Râmnicu Sărat. ”Trebuie să răspundă în faţa legii. Eu nu mă pot substitui nici procurorilor, nici judecătorilor’, a declarat şeful statului, sămbătă, la Sulina. Alexandru Vişinescu este acuzat oficial de omor deosebit de grav. Lui Vişinescu i se impută, printre altele, moartea liderului ţărănist Ion Mihalache.
Preşedintele Traian Băsescu a subliniat că torţionarul Vişinescu trebuie să răspundă pentru faptele sale în faţa procurorilor şi judecătorilor. Băsescu a adăugat că niciodată nu este prea târziu pentru ca astfel de crime să fie anchetate şi făptuitorii trimişi în judecată. ”Niciodată nu este prea târziu să se facă ”, a declarat, sâmbătă, la Sulina, preşedintele Traian Băsesc
Gândul, în parteneriat cu Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc, a publicat, în cadrul unui proiect media în premieră pentru România, profilul complet al torţionarului Alexandru Vişinescu. IICMER a depus marţi, 30 iunie, o plângere penală pe numele acestuia în care este acuzat de omor deosebit de grav. Printre victimele care îi sunt imputate lui Vişinescu este şi fostul lider ţărănist Ion Mihalache, care a decedat la Râmnicu Sărat în urma torturilor aplicate de fostul comandat, acum un pensionar fericit şi liniştit.
Povestea ultimului supravieţuitor de la Râmnicu Sărat: „După 40 de zile de greva foamei, a murit. A murit acolo lângă mine”
Cine este Alexandru Vişinescu
Alexandru Vişinescu a fost comandant al Penintenciarului Râmnicu Sărat din anul 1956 şi până la desfiinţarea închisorii, in 1963, fiind şi ultimul comandant al închisorii în care a sfârşit, în urma torturilor, Ion Mihalache.
Alexandru Vişinescu, care acum trece drept un bătrânel jovial, a intrat în istorie cu mult înainte de episodul Râmnicu Sărat, el făcând parte şi din plutonul de execuţie al mareşalului Antonescu. „Faptele lui Alexandru Vişinescu pot fi încadrate în infracţiunea de omor deosebit de grav, săvârşit prin cruzimi şi asupra mai multor persoane, prevăzută de art. 176 alin. 1 lit. a şi b din Codul Penal Român”, se arată în sesizarea penală înaintată de IICCMER către Parchetul General.
Biro Attila, Sursa: Gandul.info
http://www.napocanews.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu