sâmbătă, 3 august 2013

Despre condamnarea pensiei şi libertăţii unor criminali. În atenţia domnilor Băsescu, Ponta, Niţu

de Claudiu Pândaru Publicat la: 30.07.2013 17:26 Ultima actualizare: 30.07.2013 21:50
Şi când omul ăsta, la 83 de ani, plânge aducându-şi aminte cum colegul său de temniţă a murit lângă el, cum poţi să reacţionezi?
Cu multă furie.
Când vezi că mai şi trăieşte criminalul, că, aflu acum în timp ce scriu, încă loveşte ca o brută, ce poţi să faci? Să-i ceri adresa, să-ţi îndemni prietenii la un linşaj stradal?
Sunt suficiente cele câteva secunde care despart, ca şi ADN-ul, omul de animal, ca să-şi coboare pornirile în faptă.
Şi totuşi, pentru torţionarul Vişinescu, şi ceilalţi călăi care trăiesc, viaţa este cea mai mare pedeapsă.
Sunt trei acţiuni raţionale pe care le putem pune în practică, plecând de la premisa că aceşti călăi se bucură de trei lucruri ce ar trebui tăiate din existenţa lor – linişte, libertate şi pensie:
1. I-am publicat imaginea, l-am deranjat acasă, merită aşadar toată atenţia noastră, trimiteţi fotografia prietenilor dumneavoastră şi, şansele sunt mici, dar dacă îl întâlniţi pe stradă, zâmbiţi-i, salutaţi-l, ca o bătaie cu scaunul pe spate, cu apelativul: torţionarule! Băgaţi-i din priviri bătrâneţea liniştită în cea mai adâncă temniţă.
2. Şeful Parchetului General al României, domnul Tiberiu Niţu, poate fi găsit la adresa de mail presa@mpublic.ro . Cred că dacă dumneavoastră cereţi ca dosarul lui Vişinescu, precum şi cele ale colegilor săi, să fie soluţionate rapid, va dispune acest lucru. Poate că în cei 23 de ani asta le-a lipsit domnilor procurori: rugămintea populară. Altfel nu-mi pot explica (fac pe naivul) de ce le-au oferit acestor criminali libertatea.
3. Domnul Victor Ponta, sensibil la dorinţa alegătorilor, dar şi şef pe linie de Guvern al ministrului Muncii, poate dispune o anchetă cu finalizare urgentă contra pensiei torţionarului Vişinescu. Luaţi-o, domnule Ponta, ca pe o economie la bugetul statului. Apropo, poate că şi domnul Băsescu citeşte, la şase ani de la condamnarea verbală a comunismului, articolul nostru şi, folosindu-se de relaţia specială a domniei sale cu statul de drept şi justiţia în general, condamnă şi concretul: torţionarii care trăiesc. Domnii pot fi găsiţi la adresele: drp@gov.ro şi procetatean@presidency.ro
Şi mai e un amănunt. „E prea târziu. Ce să le mai facă acum?”, am primit această replică cetăţenească din partea unor cititori, e drept puţini. Ştiţi ce? Le-o puteţi spune bunicilor dumneavoastră, eu, din păcate, bunicului meu nu mai pot.

PENTRU COMENTARII ŞI RĂSPUNSURI VĂ AŞTEPT PE PAGINA MEA DE FACEBOOK
Claudiu Pândaru este director editorial al ziarului Gândul
http://www.gandul.info/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu