vineri, 30 august 2013

Fratele mai mic al preşedintelui Siriei, cunoscut ca "Măcelarul", a ordonat atacul chimic

ARTICOL POSTAT DE: Alina Vlad
POSTAT: 29 August 2013, Ora 23:45

După ce inspectorii ONU au confirmat că atacul de săptămâna trecută de la Damasc, Siria, a fost unul chimic, alte informaţii uimitoare ies la iveală. Se pare că cei 1.300 de oameni au pierit la comanda fratelui mai mic, Maher, al preşedintelui sirian Bashar al Assad.

  • Sirienii își poartă pe umeri morții
  • Maher al Assad, fratele mai mic al președintelui Siriei, cunoscut pentru cruzime, este acuzat de uciderea a peste 1.300 de oameni
Maher al Assad (45 de ani) e cunoscut în Siria drept un om extrem de crud, care obişnuieşte să execute el însuşi oamenii, mitraliindu-i de la mică distanţă. Este şeful Gărzii Republicane şi al Diviziei a II-a a armatei siriene, dar şi liderul din umbră al celor mai importante grupări de interlopi din ţară, fiind supranumit de “fidelii” săi “Măcelarul”. Conform presei internaţionale, Maher ar fi decis singur să atace cu gaze toxice la periferia Damascului, fără a se consulta în prealabil cu fratele lui.

Maher a fost ţinta unui asasinat

El ar fi susţinut că inamicii guvernului trebuie pedepsiţi şi n-a mai stat pe gânduri, omorând 1.300 de oameni, mulţi dintre ei copii. Puţină lume ştie însă faptul că, anul trecut, Maher a fost ţinta unui asasinat cu bombă, dar a scăpat miraculos. El a suferit răni grave, pierzându-şi piciorul stâng, iar braţul drept i-a rămas paralizat. Acest lucru i-a accentuat dorinţa de răzbunare, devenind, conform unor surse din Siria, un adevărat animal însetat de sânge.

MAE, avertisment către românii din Siria: Părăsiţi imediat ţara!

Românii aflaţi în Siria sunt sfătuiţi de Ministerul Afacerilor Externe să părăsească ţara “cât mai curând posibil prin mijloacele de transport încă operaţionale”. În atenţionarea de pe site-ul instituţiei se menţionează că singurele rute de evacuare a cetăţenilor români din Siria sunt cele terestre, spre statele vecine, în primul rând spre Liban, apoi spre Iordania şi Turcia. MAE a pus la dispoziţia cetăţenilor români afectaţi de situaţia din Siria un număr de telefon, +40.21.319.21.37, din cadrul Departamentului Consular, apelabil 24 de ore din 24.


4 comentarii
Urmărește LIBERTATEA.RO pe FACEBOOK

Mai mult: http://www.libertatea.ro/detalii/articol/fratele-mai-mic-presedintelui-siriei-cunoscut-macelarul-ordonat-atacul-chimic-461249.html#ixzz2dSwHLbNS

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu