vineri, 30 august 2013



5 erupţii vulcanice spectaculoase

ieri, 15:00

Deşi erupţia unui vulcan interferează brutal cu viaţa oamenilor, nu putem nega... latura artistică a acestor fenomene devastatoare. Iată cinci erupţii vulcanice spectaculoase!


5 erupţii vulcanice spectaculoase
1. Krakatoa
Este o insulă vulcanică din Sundra Strait, situată între insulele Java şi Sumatra, Indonezia. Denumirea reprezintă şi insuliţele înconjurătoare, rămăşiţe ale unei insule mai mari cu trei creste vulcanice, distruse în urma unei erupţii din 1883. Cea mai recentă erupţie din Krakatoa a avut loc anul trecut.
2. Kilauea
Este un vulcan din insulele Hawaii de până la 600.000 de ani vechime care de-a lungul vremii a erupt de foarte multe ori, de unde şi denumirea sa, care în hawaiiană înseamnă "revărsare".
3. Klyuchevskaya Sopka
Este cel mai mare munte din Peninsula Kamchatka, Rusia, şi cel mai înalt vulcan activ din Eurasia. Klyuchevskaya Sopka se află în patrimoniul UNESCO, iar cea mai recentă erupţie a sa a avut loc chiar anul acesta.

 
4. Eyjafjallajökull
Este situat în nordul satului islandez Skógar, la vest de gheţarul Mýrdalsjökull. Cea mai recentă erupţie a acestui vulcan acoperit cu gheaţă a avut loc în 2010.
5. Copahue
Se află la graniţa dintre Argentina şi Chile, iar denumirea sa înseamnă "apă sulfuroasă" în mapuche, un limbaj utilizat în centrul şi sudul Republicii Chile.


Autor:
Gabriela Voicu
Sursa:
turtlehurtled.com
Sursa-foto:
turtlehurtled.com
http://www.apropo.ro/ 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu