sâmbătă, 3 august 2013

Drama unei adolescente din Galaţi. Suferă de o boală rară şi gravă, dar autorităţile refuză să-i acorde gradul I de handicap


de D.D.   •   03 Aug 2013   •   20:01 Comenteaza




O adolescentă din Galaţi suferă de hipersomnie, o boală rară, incurabilă, care o face să doarmă zile întregi. Au fost perioade când fata a dormit chiar şi 11 zile la rând. Cu toate acestea autorităţile refuză să-i acorde gradul I de handicap.

Fata a făcut un tratment în Italia, la un sanatoriu specializat în hipersomnie, iar starea de sănătate se ameliorase semnificativ. De când s-a întors acasă, micuţa a contactat o pneumonie de la fratele ei, iar şocul viral i-a declanşat din nou crizele.

Luna trecuta, Comisia de Evaluare a Persoanelor cu Handicap din Galaţi a hotărât că fata nu poate primi certificatul de handicap de gradul I şi nici indemnizaţia de însoţitor, chiar dacă copila trebuie supravegheată în permananţă.

Mama fetei este dispusă să facă orice pentru ca micuţa să se poată bucura de ajutorul unui însoţitor. Până atunci, toată familia şi-a aranjat programul de muncă astfel încât să fie acasă când unul, când altul, ca să o supravegheze.

În România, există peste 630.000 de persoane cu grad de handicap. În urma verificărilor din ultima perioadă, s-a estimat că o treime dintre grade nu sunt corect acordate. Doar în judeţul Sibiu, indemnizaţiile acordate greşit au păgubit bugetul statului cu 8,2 milioane de euro.


  http://www.antena3.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu