duminică, 4 august 2013

Dacă instituţiile statului ar fi companii private, ar intra demult în faliment. Care sunt cele mai "păguboase" instituţii ale statului

de S.T.   •   03 Aug 2013   •   10:15 Comenteaza
Dacă instituţiile statului ar fi companii private, ar intra demult în faliment. Care sunt cele mai "păguboase" instituţii ale statului 534
Foto: ipto.gov.sg
Dacă instituţiile statului ar fi companii private, ar intra demult în faliment. Asta pentru că foarte multe dintre acestea cheltuie mai mult decât produc.

Cea mai costisitoare instituţie din România este Agenţia Naţională de Integritate. Aici sunt cheltuiţi în fiecare an 357.000 de lei pentru fiecare dintre angajaţii ANI. Topul este completat de Consiliul Concurenţei, care are cheltuieli anuale de 131.000 de lei pe angajat, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cu 126.000 de lei şi Curtea Constituţională cu 124.000 de lei.

Diferenţele între veniturile unei instituţi de stat şi cheltuielile pe care le face se văd cel mai bine la Institutul Cultural Român. Acesta încasează anual un milion de lei, dar cheltuie de 43 de ori mai mult.

În aceeaşi situaţie se află şi Camera Deputaţilor, care obţine venituri proprii de şapte milioane de lei, dar cheltuieşte de 30 de ori mai mult.

 Există însă şi instituţii care aduc mai mulţi bani decât consumă. De exemplu, Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie care are în portofoliu acţiunile deţinute de stat la companii precum OMV Petrom sau Romgaz. Acesta a avut cheltuieli de 2,7 milioane de lei în 2012 şi venituri de 1,6 miliarde de lei. 

Şi Agenţia Nucleară are cheltuieli de 69,7 milioane la venituri de 72,7 milioane.

În cazul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor cheltuielile au fost de 22 de milioane de lei, iar veniturile de 127 de milioane de lei. 

http://www.antena3.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu