miercuri, 5 iunie 2013

EL DORADO în EUROPA. Au fost descoperite depozite URIAȘE de gaz
Miercuri, 05 Iunie 2013, 10:29
25 vizite - 0 comentarii

click pe poza: FOTO (1)


O companie de prospectare a anunţat că a găsit rezerve uriaşe de gaze naturale în nord-vestul Angliei, suficiente pentru a asigura cererea pentru o perioadă de 15 ani.
 

Compania IGas a descoperit că între oraşele Liverpool şi Manchester există 255 de miliarde de metri cubi de gaze de şist. Dacă va reuşi să exploateze aceste zăcăminte, Marea Britanie va deveni independentă energetic timp de peste un deceniu.
Mai mult, specialiştii britanici cred că există resurse importante şi în sudul ţării, dar şi în Ţara Galilor.
Cu toate că tehnologia folosită la extragerea gazelor de şist este una controversată, în ciuda faptului că a fost folosită pentru prima oară în urmă cu peste 60 de ani, englezii au de gând să dea curs programului de exploatare. Acesta va începe la sfârşitul anului, după ce toate analizele şi testele seismice vor fi realizate.

Metoda de exploatare implică pomparea de apă, nisip şi a unui cocktail de chimicale în adâncul solului pentru a forţa roca să elibereze gazele naturale. Această operaţiune a mai fost pusă în practică la Blackpool, însă două cutremure de intensitate mică au oprit producţia.

Aceeaşi procedură ar urma să fie implementată şi în judeţul Vaslui, unde au fost descoperite zăcăminte importante de gaze naturale de şist.

Autor:    Evz.ro
Sursa:   www.evz.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu