miercuri, 5 iunie 2013

Cartele pre-pay vândute doar cu buletinul! Parlamentarii români vor să elimine «anonimii» din reţelele de telefonie mobilă

Dacă propunerea deputatului PSD Georgian Pop va deveni lege, atunci nimeni nu va mai putea cumpăra nici măcar cartele telefonice pre-pay fără a-şi prezenta datele de identitate. În prezent, acestea se vând fără nici un fel de act.
  • foto: Gabriel Pătruț
Astfel, preşedintele Comisiei pentru controlul SRI, Georgian Pop, susţine că nu e normal ca un număr de telefon să fie atribuit sub anonimat.
“Cea mai mare provocare pe care o avem e ca, în urma lecţiei pe care am învăţat-o după atentatul de la Burgas, din Bulgaria, să decidem ce facem cu cartelele pre-pay din România. Am schimbat o pereche de pantofi, mi s-a cerut şi CNPul, dar dacă îţi cumperi o cartelă prepay nu-ţi cere nimeni nimic”, a apus Georgian Pop (foto).

Măsura întăreşte securitatea ţării

El spune că acum există riscul să cumpere aceste cartele nu doar cetăţenii oneşti, ci şi teroriştii, cei care au intenţia de fraudare a banului public sau cei care fac operaţiuni de crimă organizată”, a mai declarat Georgian Pop.
Pesedistul consideră că trebuie să respectăm şi dreptul la intimitate, dar să avem şi responsabilitatea de a ne lua măsuri pentru ca securitatea naţională sa fie întărită.
Alesul dă asigurări că datele personale ale utilizatorilor de astfel de cartele telefonice nu vor fi folosite de nimeni, sigur, în cazul în care convorbirile nu prezintă risc pentru siguranţa naţională sau persoana nu e suspectată de unele acte antisociale.

Mai mult: Cartele pre-pay vândute doar cu buletinul! Parlamentarii români vor să elimine «anonimii» din reţelele de telefonie mobilă - Ştiri interne | Libertatea.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu