duminică, 12 mai 2013

De necrezut. PISCINA, între PLĂCERE şi lucruri nocive
Duminică, 12 Mai 2013, 09:00
21 vizite - 0 comentarii

click pe poza: FOTO (1)
 Boli infecţioase ale pielii, urechilor, ochilor, infecţii respiratorii şi boli diareice. Specialiştii spun că, deşi nu se aşteaptă nimeni la toate acestea, ele sunt asociate înotului în piscine, şi chiar în apa mării!
Bolile diareice şi infecţiile respiratorii sunt “cotate” drept” cele mai frecvente în cazul înotului la comun. Pot fi luate când se înghite accidental apa contaminată cu anumite tipuri de germeni. Deoarece tot specialiştii spun că clorinarea apei, deşi distruge majoritatea germenilor, nu sterilizează complet apa.
Bacterii periculoase
Pentru a fi eficientă clorinarea trebuie ca nivelul de clor să fie menţinut la o anumită concentraţie, însă în apa caldă acesta se evaporă mai repede. Excesul de clor este şi el nociv, deoarece poate duce la apariţia unor afecţiuni cutanate. De asemenea, Disenteria bacilara sau sighellioza apare prin înghiţirea apei contaminate cu bacterii provenite din materii fecale. Pentru a se produce această infecţie se pare că este necesară ingestia unui număr foarte mic de germeni. Se manifestă prin diaree, greaţă, vărsături, febră şi crampe abdominale. Infecţia cu E. Coli este şi ea o alta afecţiune cauzată de ingestia apei contaminate şi se manifestă  prin diaree şi leziuni intestinale.
Economii pentru tine La ING, poti sa umbli la economii oricand, fara sa pierzi dobanda. Afla cum

De evitat
Dintre afecţiunile dermatologice care pot fi luate de la piscină, se pare că cele mai frecvente sunt: acneea la clor (apare în special pe faţă, dar şi în alte zone ale corpului), granulomul de piscină (apare la cei care înoata în piscine cu apa încălzită), ciuperca piciorului (apare pe talpă şi spaţiile dintre degetele piciorului).
Urmează afecţiunile oculare: conjunctivita de piscină (se întâlneşte la persoanele care frecventează piscinele şi bazinele prost întreţinute), şi infecţii ale urechilor, cum ar fi otita de piscina (produsă de diverse microorganisme prezente în apă)
Specialiştii recomandă pentru prevenirea acestor afecţiuni, care sunt departe de a fi singurele, să evităm înghiţirea apei în timpul înotului, să folosim ochelarii de înot, să nu stăm desculţi, să facem duş la ieşirea din bazin şi să frecventăm doar piscinele autorizate.


Taguri:   piscina,  infectii,  bacterii,  
Autor:    Evz..roSursa:   www.evz.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu