miercuri, 27 martie 2013

Olt: 95 de ani de la unirea Basarabiei cu România, sărbătorită în Balş

Actualitate
Miercuri, 27 Martie 2013 - 08:41

Advertisement


Pentru marcarea împlinirii a 95 de ani de la unirea Basarabiei cu România, astăzi, între orele 17.00 - 19.00, în Balş, judeţul Olt, Platoul Casei Tineretului, zona Monument - "Monumentul Eroilor", se va desfăşura un marş, organizat de către Asociaţia "Salvaţi Identitatea Satului" şi Asociaţia ",Renaştem Împreună", membre ale Platformei Civice Acţiunea 2012 .
Este o datorie de onoare a generaţiilor noastre să cinstească evenimentul crucial de la 27 martie 1918. Nu există un fenomen mai înălţător în toată istoria milenară a Basarabiei decât actul revenirii, în anul 1918, a mult pătimitei jumătăţi estice a moşiei Muşatinilor la străvechea matcă românească, după anexarea ei tâlhărească de către Rusia ţaristă în anul 1812. Acest eveniment constituie, totodată, şi una din cele mai frumoase pagini din istoria românilor, prin contribuţia pe care a avut-o la definitivarea unităţii naţionale româneşti la sfârşitul Primului Război Mondial.
"Nu va mai trece mult şi Basarabia va reveni acasă. Iniţiativa noastră vine pe fundalul semnalelor pozitive pe care le-am primit din partea locuitorilor din Balş. Aceştia sunt pregătiţi pentru Unire şi vor ieşi alături de noi pentru unitatea naţională. Participanţii la eveniment vor purta o banderolă tricoloră în semn de solidaritate cu Sabina Elena, tânăra din Covasna, şi sunt rugaţi să doneze 'O carte pentru Basarabia'. Toate cărţile strânse vor ajunge la tinerii din Nisporeni, Ialoveni şi Chişinău", a spus profesor Iulian Viorel Călugăru, preşedintele As. "Salvaţi Identitatea Satului".
sursa;l gazeta de sud

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu