joi, 7 martie 2013

Dispozitivul care ar putea salva milioane de oameni de la moarte. Detectează cancerul prin analizarea unei singure picături de sânge

D.D. | 07 Mar 2013, 08:54
Dispozitivul care ar putea salva milioane de oameni de la moarte. Detectează cancerul prin analizarea unei singure picături de sânge
O echipă de cercetători din Elveţia a realizat un dispozitiv, care va putea detecta cancerul prin analizarea unei singure picături de sânge. Acesta va îmbunătăţi foarte mult şansele de supravieţuire ale pacienţilor, întrucât îi va ajuta pe medici să identifice boala din timp.

Oamenii de ştiinţă de la şcoala politehnică federală din Lausanne au creat un dispozitiv ce detectează cancerul cu ajutorul unei analize a sângelui. Doctorii vor putea monitoriza procesele biologice ale pacienţilor şi vor putea identifica din timp primele semne ale celulelor canceroase.

Dispozitivul este format dintr-o lamelă realizată dintr-o tehnologie extrem de avansată şi un instrument de dimensiunea unui aparat de cafea. Creatorii dispozitivului sunt de părere că acesta ar putea revoluţiona prevenţia şi tratamentul cancerului. Deşi identifică primele semne ale cancerului, testul nu indică şi zona afectată de boală.

Acest dispozitiv ar putea fi pus spre vânzare în câţiva ani, astfel că testele de cancer ar putea fi efectuate chiar de acasă.  

sursa; antena3.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu