marți, 5 martie 2013

CNCD: Primăria din Cristuru Secuiesc îi discriminează pe români (DOCUMENT)


0 comentarii
marți, 5 martie, 2013 

La începutul lunii noiembrie, jurnalistul Dan Tănasă a sesizat Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) cu privire la faptul că Primăria Cristuru Secuiesc publică și promovează, pe bani publici din bugetul primăriei, publicația lunară ”Kereszturi kisvaros”, redactată exclusiv în limba maghiară.
Primarul UDMR din Cristuru Secuiesc, Rafai Emil | Sursă foto: kerestur.ro
Tănasă a publicat pe blogul său răspunsul integral primit de la CNDC. Jurnalistul afirmă că nu este prima dată când CNDC îi dă dreptate în privința problemelor din Covasna, dar că până acum nu s-au dat sancțiuni primarilor care au discriminat pe români. „CNCD a constatat însă că prin editarea acestui ziar exclusiv în limba maghiară sunt discriminați cetățenii români care nu cunosc această limbă. Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, condus de UDMR-istul Asztalos Csaba Ferenc, nu l-a sancționat nici măcar cu un simplu avertisment pe primarul UDMR din Cristuru Secuiesc deși fapta primarului este foarte gravă întrucât primarul Rafai Emil a discriminat un grup decetățeni, nu un singur cetățean”, a precizat jurnalistul.
Sursă foto: dantanasa.ro

Citeste articolul integral » http://www.ghimpele.ro/2013/03/cndc-primaria-din-cristuru-secuiesc-ii-discrimineaza-pe-romani-document/#ixzz2MjfCxo37

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu