joi, 13 decembrie 2012

 Vladimir Putin vrea să impoziteze marile averi
Vladimir Putin vrea să impoziteze marile averi Președintele rus, Vladimir Putin, a cerut, azi, Guvernului, în cadrul discursului despre starea naţiunii, să introducă, până la jumătatea anului viitor, un impozit pe avere. Această problemă a fost intens dezbătută în ultima vreme în Rusia, a doua ţară ca număr de miliardari din lume, după Statele Unite.
“Ceea ce se poate și trebuie făcut, și este just să se facă, este să fie taxate bunurile de lux", a declarat Putin. “Amintesc Guvernului că este indispensabilă punerea în aplicare, până la jumătatea lui 2013, a unor decizii majore cu privire la impozitul pe averi, inclusiv pe bunurile imobiliare de lux și, oricât de dificil ar fi, pe autoturisme", a adăugat șeful statului.

În Rusia, problema introducerii unui astfel de impozit este dezbătută de câteva luni, dar încă nu a putut fi tranșată, scrie Agerpres. Ministrul Finanţelor, Anton Siluanov, a declarat că este foarte greu de stabilit ce anume poate fi considerat ca fiind produs de lux, mai ales în ceea ce privește autoturismele. “Când am examinat problema în cadrul Guvernului, am admis că taxarea mașinilor în funcţie de putere nu este întotdeauna eficace", a spus Siluanov, dând ca exemplu faptul că automobilele vechi tip jeep nu pot fi considerate bunuri de lux. Siluanov a sugerat ca impozitarea să se facă în funcţie de marca autoturismului sau de preţul acestuia.

Și în Statele Unite, ţara cu cei mai mulţi miliardari din lume, impozitarea averilor a fost intens dezbătută. Președintele american, Barack Obama, a declarat recent că este necesar ca americanii bogaţi să plătească impozite mai mari, în vederea reducerii deficitului bugetar.

În cadrul aceluiași discurs, președintele Vladimir Putin a mai declarat că vectorul principal de dezvoltare a Rusiei este îndreptat spre est, însă sunt necesare măsuri pentru dezvoltarea exclavei Kaliningrad. Totodată, liderul de la Kremlin a precizat că, în ceea ce privește situaţia demografică a ţării, “pentru prima dată în ultimii ani s-a înregistrat o creștere absolută a populaţiei", după ce Rusia s-a confruntat cu o adevărată criză demografică.
În acest sens, șeful statului a declarat că “norma în Rusia ar trebui să devină o familie cu trei copii". "Trebuie să fie create condiţii favorabile, mai întâi pentru femei, ca să nu le fie frică de faptul că nașterea celui de al doilea și al treilea copil le frânează cariera", a adăugat acesta. În opinia lui Vladimir Putin, rușii ar trebui să privilegieze familiile numeroase, în caz contrar Rusia putând deveni, în anii viitori, "o ţară săracă, îmbătrânită și incapabilă să își apere independenţa și chiar teritoriul".
Referitor la politica internaţională, Putin a declarat că următorii ani sunt cruciali pentru Rusia și pentru întreaga lume. “Vreau ca toţi să înţeleagă că anii următori vor fi cruciali și poate chiar un punct de cotitură nu numai pentru noi, ci pentru aproape întreaga lume, care intră într-o eră de schimbări dramatice, și poate chiar de șocuri", a subliniat președintele, care și-a susţinut primul discurs despre starea naţiunii din noul mandat prezidenţial chiar de Ziua Constituţiei Rusiei, marcată în fiecare an la 12 decembrie.

Autor: Evenimentul Zilei
Sursa: www.evz.ro  Joi, 13 Decembrie 2012

Un comentariu:

  1. Acasta ar fi o idee exceptionala de aplicat si in tara noastra unde marii oameni de "afaceri" inoata in "bani" iar "truditorul" nu stie cum sa-si duca viata de azi pe maine. Impozitarea e necesar a fi facuta in raport cu averea afisata.

    RăspundețiȘtergere