Curtea de Apel Braşov a dat câştig de cauză Prefecturii Covasna, care îl dăduse în judecată pe primarul din Sfântu Gheorghe, cerându-i să folosească în toate inscripţiile publice mai întâi limba română, apoi cea maghiară.
Astfel, primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, este obligat, prin sentinţa definitivă şi irevocabilă a Curţii de Apel Braşov, să folosească în toate inscripţiile publice mai întâi limba română, apoi limba maternă a minorităţilor naţionale.
 
Prin această sentinţă, instanţa îl obligă pe primarul municipiului Sfântu Gheorghe să înlocuiască indicatoarele informative trilingve amplasate în municipiu, cu indicatoare în care denumirea în limba română a obiectivelor de interes local să fie inscripţionată deasupra denumirii în limbile maghiară şi engleză. Totodată, îl obligă pe edil la înlocuirea instrucţiunilor redactate pe aparatele de taxare din parcările auto aparţinând municipiului Sfântu Gheorghe, precum şi a programului electronic care tipăreşte tichetele de parcare, astfel încât să fie realizate mai întâi înscrierile în limba română, apoi traducerile în limbile maghiară şi engleză.
 
De asemenea, edilul va trebui să înlocuiască plăcuţele pe care sunt înscrise denumirile străzilor, astfel încât denumirea străzilor în limba română să fie înscrisă deasupra traducerii denumirii în limba maghiară.
 
Prefectul de Covasna, Codrin Munteanu, declara, în luna octombrie, că în anul 2011 s-a deschis un proces împotriva Primăriei Sfântu Gheorghe, conform Cartei europene a limbilor regionale şi minoritare, care spune că limbile minorităţilor se folosesc împreună cu limba oficială, fără a aduce prejudicii limbii oficiale, şi conform dispoziţiei Constituţiei României.
 
Potrivit sursei citate, Prefectura a sesizat atunci faptul că în inscripţiile publice care au apărut în ultimii doi-trei ani în municipiul Sfântu Gheorghe apare mai întâi limba maghiară, apoi limba română.