marți, 9 octombrie 2012

Două dintre CELE MAI BINE VÂNDUTE TELEFOANE MOBILE - printre cele mai TOXICE dispozitive

de Alina Dan Publicat la: 07.10.2012 15:36 Ultima actualizare: 07.10.2012 17:46
AFP//Mediafax Foto
Două dintre cele mai populare şi mai bine vândute telefoane mobile ale momentului, iPhone 5 şi Galaxy S III, sunt considerate toxice de cercetători, care au afirmat că substanţele din compoziţia acestor aparate pot duce la dezvoltarea de malformaţii ale fătului sau la alte probleme de sănătate.
Potrivit unui studiu realizat de experţi ai site-urilor ifixit.org şi healthystuff.org şi citat de ediţia online a publicaţiei Daily Mail, unele părţi componente ale telefoanelor mobile au în compoziţie substanţe care pot afecta grav starea de sănătate a utilizatorului.
După ce au analizat componentele din 36 de telefoane mobile ale mai multor mărci populare şi au descoperit că acestea au în structură substanţe precum brom, PVC, metale grele - plumb, cositor şi crom -, dar şi produse de ignifugare, specialiştii au întocmit un top în funcţie de gradul de periculozitate reprezentat de respectivele aparate.
Astfel, pe primul loc şi cel mai puţin toxic telefon mobil a fost desemnat Motorola Citrus, urmat de iPhone 4S, LG Remarq şi Samsung Captivate.
Noul iPhone 5 a fost plasat pe locul al cincilea, mai bine decât principalul său contracandidat Samsung Galaxy S III, care a ocupat locul al nouălea. Tot pe poziţia a cincea a fost plasat Samsung Evergreen. La acelaşi nivel de toxicitate cu Samsung Galaxy S III se află iPhone 4 şi Samsung Reclaim.
Însă cel mai toxic telefon, potrivit specialiştilor celor două site-uri, este iPhone 2G, considerat atât de nociv pentru mediu încât activiştii organizaţiei ecologiste Greenpeace au întocmit în acest sens un raport de avertizare la nivel mondial. Din top cinci telefoane toxice mai fac parte şi Palm m 125, Motorola MOTO W 233 Renew, Nokia N95, Blackberry Storm 9530 şi Palm Treo 750.
Informaţiile privind substanţele care intră în alcătuirea componentelor telefoanelor mobile sunt ţinute în secret de producători, care nu doresc să îşi pună afacerea în pericol, susţin autorii cercetării.
Intră în comunitatea Facebook Gândul, locul unde ziarul vorbeşte cu tine

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu