marți, 4 septembrie 2012

VIDEO. Pamantul a fost lovit marti de "BICI SOLAR". Care au fost efectele furtunii magnetice

acum 1 ora 22 minute
furtuna solara Protv Ad
NASA a difuzat imaginile care arata o masiva eruptie solara, care ar putea inconjura planeta noastra de 20 de ori. Acest “bici solar” a produs o furtuna magnetica pe Terra.

Imaginile au fost filmate in perioada 6-8 august, insa efectele acestei eruptii s-au simtit pe Pamant abia marti, 4 septembrie.
Uriasul “bici solar” care apare in aceste cadre are o lungime de 800.000 de km.
furtuna solara
Furtuna magnetica a fost insa de mica intensitate si nu a avut efecte nedorite. Locuitorii din America de Nord si Scandinavia au putut admira, datorita ei, o frumoasa aurora boreala.
Ole C. Salomonsen a realizat aceasta impresionanta fotografie au aurora boreala deasupra Naimakka, in Finland.
aurora boreala

Efectele posibile ale furturilor solare
Razele X si ultra-violetele emise de exploziile solare pot cauza furtuni de radiatii care sa afecteze ionosfera Pamantului, iar acest lucru s-ar traduce prin blocaje in ceea ce priveste comunicatiile peste tot in lume.
Fiecare explozie solara produce schimbari in particulele energetice ale magnetosferei care pot duce la dezastre pentru navetele spatiale si astronauti.
Singurul pericol impredictibil este o cadere totala de hardware, din cauza protonilor care lovesc componentele electronice si le doboara. Iar acest lucru se poate intampla mai ales in sistemele de telecomunicatii, inclusiv cele folosite de toata lumea in telefonia mobila.
Sistemele GPS vor fi afectate, insa oamenii de rand nu vor experimenta asta. Specialistii care folosesc GPS de inalta precizie - cum ar fi cele din forajele petroliere, din armata sau din operatiunile miniere vor constata cu siguranta problemele.
Furtunile solare vor face prapad pe Pamant in 2013. Mai multe tari, distruse


Sursa: Herald Sun

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu