sâmbătă, 14 iulie 2012

NEBUNIE TOTALĂ! Una dintre VEŞTILE-BOMBĂ ale ultimelor zile NU E ADEVĂRATĂ?

Una dintre cele mai mari şi mai aprinse dezbateri ale ultimelor zile a fost generată de o declaraţie a liderului socialiştilor europeni, care ar fi spus că referendumul pentru demiterea preşedintelui Băsescu va fi monitorizat de Comisia Europeană. A spus aşa ceva Serghei Stanişev sau nu?
"Cei care au lansat această informaţie au declarat că Stanişev ar fi făcut această declaraţie la maşină pentru un post de televiziune francez. Eu am vorbit cu acel corespondent, Pascal Verdoux de la France 2, care a stat de vorbă cu Stanişev, iar ziaristul francez a spus că nici vorbă de aşa ceva - că referendumul din România va fi monitorizat de instituţiile europene.", a declarat corepondentul TVR la Bruxelles, Magdalena Moreh.
Precizările făcute de corespondentul TVR contrazic informaţia publicată în presa din România şi dezbătură aprins, informaţie potrivit căreia CE ar monitoriza referendumul din 29 iulie pentru demiterea preşedintelui suspendat Traian Băsescu..
Corespondentul TVR la Bruxelles  crede că la mijloc a fost, probabil, o confuzie între monitorizarea atentă a situaţiei politice tensionate de la Bucureşti şi monitorizarea referendumului.  "Comisia Europeană nu poate monitoriza procesul electoral dintr-o ţară membră pentru că a monitoriza înseamnă a trimite observatori pe teren, la centrele de vot pentru a vedea cum decurge votul, or asemenea lucru, într-o ţară membră, nu s-a mai întâmplat", precizează corespondentul TVR la Bruxelles.

Mai mult: NEBUNIE TOTALĂ! Una dintre VEŞTILE-BOMBĂ ale ultimelor zile NU E ADEVĂRATĂ? - Ştiri interne | Libertatea.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu