joi, 28 iunie 2012

Huffington Post: Noua politică din România, ameninţată de şmecherii murdare

Huffington Post: Noua politică din România, ameninţată de şmecherii murdare

27 iunie 2012, 06:14 |  Autor: Dorina Călin | 7202 afişări

Matt Browne

Matt Browne

Matt Browne semnează un articol în publicaţie americană online Huffington Post în care comentează acuzația de plagiat la adresa lui Victor Ponta și învinuiește revista Nature că a preluat informaţiile din surse anonime. Potrivit acestuia, în conformitate cu deontologia profesională, nu ar fi trebuit publicat un astfel de material.
"Când Victor Ponta a devenit prim-ministru, mulți au sperat că acest lucru va aduce o schimbare în cultura politică a țării. Președintele Uniunii Social Liberale, Victor Ponta a prezentat o viziune convingătoare de reînoire a economiei și democrației românești. În plus, coaliția din care face parte a obținut o victorie zdrobitoare la alegerile locale din această lună. Cu toate acestea, succesul lui Ponta pare să fi supărat vechea gardă și pe Președintele în exercițiu Traian Băsescu. Noul prim-ministru se află acum implicat într-o serie de controverse politice, destinate să deraieze programul său de reformă și să submineze popularitatea lui", se arată în articol
Matt Browne comentează și despre așa-zisul plagiat al premierului.
"La începutul săptămânii, revista Nature a publicat un articol bazat pe un dosar provenit de la o sursă anonimă, susţinând că teza de doctorat a primului-ministru Victor Ponta, cu privire la Curtea Penală Internaţională, reprezintă un plagiat. Este greu de înţeles de ce revista Nature a ales să publice acuzaţiile dintr-o sursă anonimă. Ponta, în mod natural, a negat vehement acuzaţiile. Acest lucru nu este surprinzător. În 1999, Victor Ponta, era membru al Comisiei, responsabil cu elaborarea normelor şi procedurilor de la Curtea Penală Internaţională. Ponta a juat un rol important în modul în care a fost explicată funcţionarea Curţii Penale în România." susţine Matt Browne.
"Primul ministru a fost puternic susţinut de Academia Română. De asemenea profesorii săi l-au apărat în mod public. Ponta este apărat chiar şi de către Ion Diaconu, de la care se presupune că a plagiat", se arată în articolul din Huffington Post.
"Interesant este, că înainte ca acastă poveste să devină publică, Victor Ponta se afla într-o dispută cu Președintele Traian Băsescu cu privire la cine ar trebui să reprezinte România la Consiliul European de la sfârșitul lunii iunie.
Participarea lui Ponta la Consiliul european ar reprezenta un plus pentru România. Expertiza sa în dreptul internațional poate ajuta la deblocarea accesului României la Acordul Schenghen, precum și  reglementările vamale ale UE", conchide Matt Browne.
sursa; adevarul.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu