duminică, 10 iunie 2012

Ce n-ai știut când salivai la mâncărurile gătite la MasterChef! O masă pregătită de un chef costă cât un mini-sejur în Bulgaria! Vezi preţurile high-class!
Ce n-ai știut când salivai la mâncărurile gătite la MasterChef! O masă pregătită de un chef costă cât un mini-sejur în Bulgaria! Vezi preţurile high-class! Ai urmărit MasterChef și te-ai gândit cel puţin o dată să mergi la unul din restaurantele la care lucrează juraţii pentru a degusta măcar un preparat proaspăt ieșit din mâinile dibace ale durilor bucătari cu experienţă? Dacă ţi-a trecut prin minte că s-ar putea să nu îţi poţi permite o masă la un astfel de local, cam aveai dreptate. CANCAN.ro a aflat unde activează cei trei juraţi și care sunt preţurile preparatelor high-class gătite de Cătălin Scărlătescu, Sorin Bontea și Florin Dumitrescu.
Sorin Bontea lucrează la restaurantul unui hotel de lux din Capitală. Aici o salată costă între 48 și 94 de lei. Salata Cesar are mai multe variante, după preferinţe sau buget, cu parmezan și crutoane, piept de pui sau creveţi tandoori, iar salata casei conţine, printre altele, și homar. Cine dorește să înceapă masa cu alte preparate are la dispoziţie foie gras, scoici sau supă de pui sau de ceapă. Preţurile acestora variază între 38 și 98 de lei.

Dish-urile din pește sau fructe de mare costă în jur de 100-150 de lei, iar garniturile te vor mai face să scoţi din portofel alţi 20 de lei.
Fripturile, de miel, vită sau raţă, au preţuri cuprinse între 90 și 220 de lei, specificând însă că Chateaubriand-ul de 220 de lei este pentru două persoane.
Dacă nu te-ai săturat și vrei și desert, poţi alege între mai multe tipuri de tort și prăjituri, cu migdale, infuzie de vin roșu sau spumă de nucă de cocos.
Astfel, un meniu mediu de două persoane, fără băutură, care conţine foie gras și creveţi sotaţi, piept de raţă și garnitură, friptură de viţel și garnitură și, ca desert, "Omletă surpriză" cu mango și căpșuni și tort de migdale cu ciocolată caldă și spumă de nucă de cocos costă 451 de lei, adică în jur de 100 de euro.
O parte din meniul de la restaurantul în care gătește Chef Bontea
O parte din meniul de la restaurantul în care gătește Chef Bontea
Un meniu mai scump, tot pentru două persoane, ar putea conţine o salată a casei și scoici proaspete, creveţi jumbo la tigaie și garnitură și friptură de vită plus garnitură, un platou de brânzeturi și o varietate de dulciuri specialitatea casei, tot fără băutură. Nota de plată vă va scoate din buzunar 529 de lei, adică în jur de 130 de euro.
Băuturile, vin sau șampanie, au preţuri cuprinse între 37 de lei și 3.200 de lei.
Și Chef Cătălin Scărlătescu lucrează pentru un restaurant de lux dintr-un hotel bucureștean. Ca și în locaţia exclusivistă în care gătește Chef Sorin, și aici preţurile sunt pe măsură. Hotelul este situat în zonă centrală, astfel că este frecventat de personalităţi marcante, care știu ce înseamnă cu adevărat o mâncare delicioasă și un plating deosebit. Un meniu de două persoane costă de la 100 de euro în sus, suma neincluzând și băuturile alcoolice.
Chef Florin Dumitrescu, cel mai tânăr dintre juraţii de la MasterChef, a avut de-a lungul timpului mai multe joburi. Dornic să cunoască și să experimenteze, el a trecut pe la mai multe restaurante din Capitală dar și din ţară. De puţin timp și-a pus semnătura pe meniul unui local din centrul Bucureștiului. Preparatele sunt diverse, de la startere la desert, și au preţuri mult mai accesibile decât cele gătite de echipele din care fac parte Sorin Bontea și Cătălin Scărlătescu.

La restaurantul în care activează Chef Florin și fostul concurent de la MasterChef, Bogdan Alexandrescu, aperitivele și salatele costă între 10 și 55 de lei, fripturile, de berbecuţ, vită sau raţă au preţuri cuprinse între 35 și 79 de lei, iar desertul are un preţ de 17 lei, fie că este vorba despre profiterol ori tort.
Un meniu de două persoane ajunge să coste în jur de 180 de RON, adică mai puţin de 50 de euro. El poate conţine salată cu pipote de raţă, ouă de prepeliţă și Tete de Moine și o Bresaola de vită home made, cu rucola, parmezan și roșii, sărmăluţe în foi de dud și mămăliguţă, și risotto Milanese cu șofran, parmezan și măduvă de vită, plus două deserturi.
Persoanele și mai pretenţioase pot opta pentru măduvă de vită cu salată de ceapă roșie, foie gras cu fenicul caramelizat și reducţie de mere, carre de berbecuţ cu dovlecei și sos de usturoi și mușchi de vită cu sos de foie gras, servit cu morcovi caramelizaţi și sparanghel proaspăt, plus desert, la alegere: tort, îngheţată sau profiterol. Această combinaţie are un preţ de aproximativ 270 de lei.
Au și Chefii șefii lor!

 
Cătălin Scărlătescu face parte din echipa condusă de canadianul Henrik Sebok. Acesta a fost special guest la MasterChef și a gătit chiar în faţa concurenţilor, aceștia fiind nevoiţi, pentru a merge mai departe, să reproducă reţeta sa. De asemenea, chef Sebok, a participat și la finală și i-a consiliat pe concurenţi.

Sorin Bontea este "subalternul" lui Bernd Kirsch. Neamţul a început să lucreze ca brutar, în anii 80, după care s-a reorientat. A lucrat în hoteluri de cinci stele din întreaga lume și este cel care a introdus, în România, conceptul de mâncare moleculară. 

"E greu să ai, în România, un restaurant care să se bazeze doar pe acest tip de produse. Oamenii, când aud de molecular, se gândesc la chimie. De fapt, e natural. Se folosesc alge roșii, de apă dulce sau de mare, care schimbă textura, nu și gustul. Tehnologia gătirii în vid se folosește de 20 de ani. Am început și noi, de doi ani, să facem spume, geluri și gelatine din diverse preparate", explica Bernd Kirsch într-un interviu pentru evz.ro.
 
"Dacă cineva comandă un fel de mâncare molecular îi facem ceva simplu, un meniu complex necesitând un timp mai îndelungat. Din septembrie, când vom putea găti și cu ajutorul azotului lichid, vom avea și preparate mai grele",a adăugat mâna sa dreaptă, Iosif Ștefănescu. "Cocktail de sarmale nu se face, dar le putem servi cu gel de mămăligă și spumă de smântână!", a glumit "șeful" lui Bontea.
Chef Florin e superiorul lui Bogdan Alexandrescu. Fostul concurent de la MasterChef, apreciat pentru talentul și priceperea sa în bucătărie, a fost luat sub aripă de cel mai tânăr jurat din istoria competiţiei. "Dexter" are doar 23 de ani și un viitor măreţ în faţă
Sebok este una dintre personalităţile marcante din domeniu, cu o experienţă remarcabilă și cu calităţi extraordinare.

Autor: Cancan
Sursa: www.cancan.ro  Duminica, 10 Iunie 2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu