vineri, 4 mai 2012

Află cine ţi-a căutat numele pe Google, printr-o aplicaţie online

Află cine ţi-a căutat numele pe Google, printr-o aplicaţie online
Află cine ţi-a căutat numele pe Google, printr-o aplicaţie online
Se știe că unii angajatori își caută candidaţii la posturile libere pe Facebook pentru a-și forma o părere mai amănunţită despre ei, dar iată că nu numai reţeaua de socializare este un mijloc de a afla mai multe informaţii despre o anume persoană.
Reputaţia online a unui om nu vizează doar reţelele sociale, ci este formată din orice "scurgere" de informaţii referitoare la el.
În acest caz, Google poate dezvălui mult mai multe, iar specialiștii site-ului de specialitate Mashable atrag atenţia că sunt șanse mari ca numele tău să intre în câmpul de căutare al motorului după un interviu de angajare sau după o întâlnirea amoroasă.
Pentru a-ţi putea verifica reputaţia online, aplicaţia BrandYourself este un mijloc folositor. Aplicaţia ajută persoanele să controleze rezultatele afișate de Google atunci când sunt căutate numele lor.
Ba mai mult, începând de marţi, BrandYourself permite utilizatorilor înregistraţi să vadă unde lucrează și în ce loc se află persoanele care au dat căutare după numele lor și le-au vizitat profilul de BrandYourself.
Pentru a reuși asta, BrandYourself a construit o bază de date cu IP-urile disponibile în mod public ale unor companii și organizaţii.
Atunci când o persoană dintr-o companie ale cărei IP-uri apare în baza de date BrandYourself îţi caută numele pe Google și intră pe profilul tău de BrandYourself, care apare printre primele rezultate, tu vei afla cine te-a căutat.
Poate fi angajatorul la care te-ai prezentat la interviu sau o fată cu care te-ai întâlnit și lucrează pentru acea companie.
Pentru a te folosi de această unealtă, trebuie să îţi construiești un profil pe BrandYourself.

Autor: Adevarul
Sursa: www.adevarul.ro  Joi, 3 Mai 2012

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu