luni, 22 august 2011

Internet productiv

Internet productiv

Util si placut - Delia PATRU

Deşi timpul petrecut pe internet le afectează angajaţilor imaginea în faţa şefilor, un studiu recent arată că aceste pauze sunt binevenite, pentru că în acest fel lucrătorii se relaxează şi îşi îmbunătăţesc productivitatea, informează corriere.it. Cel puţin acestea sunt concluziile unui raport de cercetare prezentat recent la întâlnirea anuală a Academiei de Management din SUA. Pentru acest raport, specialiştii au realizat un experiment cu ajutorul studenţilor. Cei 96 de participanţi implicaţi au fost repartizaţi aleator într-unul dintre cele trei grupuri - unul de control, unul care avea pauze şi unul care permitea accesul la internet. Toţi subiecţii au fost rugaţi ca timp de 20 de minute să sublinieze cât mai multe litere „e“ dintr-un text de 3.500 de cuvinte. Apoi, timp de zece minute au fost repartizaţi într‑una dintre cele trei categorii.
Cei din grupul de control au fost rugaţi să aşeze nişte beţe în grupuri de câte cinci. Grupul care avea dreptul la pauze avea voie să aibă orice activitate, în afară de navigarea pe internet. Însă, cei din cel de-al treilea grup au avut dreptul de a naviga pe anumite pagini de internet, printre care cele de ştiri, reţele sociale, jocuri on-line, divertisment şi cele dedicate hobby-urilor personale. La finalul celor zece minute, participanţii au fost solicitaţi să sublinieze toate literele „a“ dintr-un text de 2.000 de cuvinte.
Cercetătorii au declarat că persoanele care au avut acces la internet au dat dovadă de mai multă productivitate decât cele care au aparţinut celorlate două grupuri. Aceştia au fost cu 16% mai productivi decât cei din grupul care a avut drept la pauză, dar nu acces la internet şi cu 39% mai productivi decât cei din grupul de control. În plus, participanţii cu acces la internet au dat dovadă de un nivel semnificativ mai mic de epuizare mentală, plictiseală şi un nivel mai ridicat de angajament psihologic.
sursa; gazeta de sud

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu