duminică, 7 august 2011

Ciudăţenii... matrimoniale

Ciudăţenii... matrimoniale

Life & Style - Delia PATRU

Peste tot pe planetă există o mulţime de tradiţii despre care nu avem habar. Unele sunt atât de ciudate încât par absurde.
Fiecare popor are propriile lui tradiţii, pe care le transmite din generaţie în generaţie şi le respectă cu sfinţenie. Unul dintre „ritualurile“ în care ciudăţeniile sunt prezente la tot pasul este căsătoria, probabil unul dintre momentele cele mai importante din viaţa individului şi prin urmare şi momentul care trebuie să rămână permanent în memorie.
Site-ul www.pinkblog.it trece în revistă unele dintre aceste tradiţii, care, uneori, transformă ceremonia de nuntă în adevărate probe de curaj. De exemplu, în cazul tribului Tidong din Malaezia, descoperim că tradiţia le cere proaspeţilor miri ca imediat după ceremonie să înfrunte o probă de rezistenţă deloc de neglijat: trei zile şi trei nopţi, bieţii soţi nu trebuie să ...elimine nimic din propriul corp. Din acest motiv, cuplul este supravegheat îndeaproape de prieteni şi rude, care au grijă ca mirii să nu aibă acces la o cantitate prea mare de alimente şi lichide. Cele trei zile de suferinţă atroce ar fi de ajutor, spun înţelepţii tribului, pentru a îndepărta pericolul naşterii unui copil mort şi pentru a favoriza fertilitatea, precum şi pentru ca proaspeţii căsătoriţi să aibă parte de o viaţă lungă şi sănătoasă. 
Obiceiuri şi tradiţii 

Membrii comunităţii Amish au, în schimb, o ceremonie mai simplă, care se poate desfăşura doar în lunile noiembrie şi decembrie, când lucrările agricole sunt oprite. Singurele cadouri de nuntă permise sunt unelte pentru a munci şi furculiţe pentru a mânca.
În Hawaii, sunt categoric interzise articolele care au de-a face cu munca. O ghirlandă de flori colorate şi parfumate este cel mai frumos cadou pe care îl puteţi face. Vă simţiţi singur? Nu reuşiţi să găsiţi o femeie dornică să îşi petreacă restul vieţii alături de dumneavoastră? Nici o problemă: puteţi să vă mutaţi în Asia Centrală, mai precis în Kirghistan, unde răpirea femeii care v-a căzut cu tronc este ceva frecvent. Tinerele sunt ţinute cu forţa săptămâni până acceptă cererea în căsătorie sau, în cazul în care refuză să accepte, până se negociază preţul eliberării. Deşi în perioada Uniunii Sovietice a fost interzis, obiceiul răpirii miresei este încă parte integrantă a culturii kirghize. Mai mult de atât, în zonele rurale, o căsătorie din trei începe cu o răpire.

Nuntă în Africa

În Bassar, un orăşel din Togo, Africa, atunci când părinţii celor doi miri nu pot suporta cheltuielile de căsătorie, fetele fug de acasă ajutate de prietenii logodnicului. Ele le spun părinţilor că merg la fântână după apă şi se lasă răpite, prefăcându‑se că nu ştiu despre ce este vorba. Mai mult chiar, urlă şi se zbat cu putere până când sunt duse pe braţe în casa logodnicului. Ele trebuie să rămână aici pentru cel puţin o săptămână, prefăcându-se permanent că se află aici împotriva voinţei lor. La expirarea termenului, prietenii care le-au fost alături se întorc la casele lor, iar cei doi tineri se pot împerechea pentru prima dată. 
Un ritual ciudat are loc şi în cazul populaţiei Basuto, din Africa de Sud. În noaptea căsătoriei, proaspăta soţie trebuie să îi reziste bărbatului, însă dacă acesta reuşeşte să o învingă, cei doi miri pot întreţine raporturi sexuale. În plus, dacă mireasa este mulţumită de prestaţia partenerului, în semn de recunoştinţă îi prepară o prăjitură. Potrivit tradiţiei, proaspăta mireasă trebuie să întreţină relaţii sexuale şi cu fratele mai mic al mirelui. De asemenea, dacă soţul moare, fratele decedatului se mută în casă împreună cu cumnata. De altfel, bărbaţii Basuto practică aşa-numita „ospitalitate sexuală“ şi le permit prietenilor apropiaţi să facă sex cu propria lor soţie, aceasta acceptând fără a crâcni să îi „fericească“ şi pe prietenii soţului. De asemenea, bărbaţii Basuto permit soţiilor lor să aibă relaţii sexuale oficiale cu alţi parteneri, pe care îi plătesc chiar din propriul buzunar. 
sursa; gazeta de sud

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu