marți, 19 iulie 2011

Jurnalistul care a făcut dezvăluirile despre interceptările de la News of the World, găsit mort

Jurnalistul care a făcut dezvăluirile despre interceptările de la News of the World, găsit mort

19 iulie 2011, 07:15 |  Autor: Oana Racheleanu | 3636 afişări
Sean Hoare, primul jurnalist care a făcut dezvăluiri despre interceptările de la News of the World, a fost găsit mort
Foto: The Guardian

Sean Hoare, primul jurnalist care a făcut dezvăluiri despre interceptările de la News of the World, a fost găsit mort

 
Fostul reporter de la News of the World, Sean Hoare, primul jurnalist identificat care a afirmat că fostul redactor-şef adjunct al tabloidului, Andy Coulson, ştia despre interceptările efectuate de personalul său, a fost găsit mort.
Sean Hoare, care a lucrat la publicaţiile The Sun şi News of the World cu Coulson, înainte de a fi demis pentru probleme cu drogurile şi băutura, a fost găsit mort în casa sa din Watford, Regatul Unit.
Poliţia din Hertfordshire nu a confirmat identitatea acestuia. "Astăzi (luni), la ora 10.40, poliţia a fost chemată în Langley Road, Watford, în urma preocupărilor privind starea unui bărbat care locuia la o adresă de pe această stradă. După sosirea poliţiei şi a ambulanţei la proprietate, a fost descoperit cadavrul unui bărbat. Bărbatul a fost declarat mort la faţa locului, în scurt timp", a informat poliţia într-un comunicat, potrivit The Guardian.
"Decesul este considerat în prezent ca neexplicat, dar nu suspect. Investigaţiile poliţiei privind acest incident continuă", potrivit comunicatului.
Hoare a făcut pentru prima dată dezvăluirile într-o anchetă a cotidianului american New York Times privind acuzaţiile de interceptări de la News of the World. El a declarat că Andy Coulson nu numai că ştia de interceptări, dar şi-a încurajat personalul să intercepteze convorbirile telefonice ale unor celebrităţi pentru a obţine exclusivităţi.
Ulterior, el a declarat pentru BBC că editorul său de la acea vreme, Coulson, i-a cerut personal să intercepteze convorbiri. Săptămâna trecută, el a declarat pentru New York Times că reporteri de la News of the World puteau folosi tehnologie destinată poliţiei pentru a localiza persoane utilizând semnalul de la telefoanele lor mobile, în schimbul unor plăţi pentru ofiţeri de poliţie.
sursa; adevarul.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu