duminică, 3 aprilie 2011

Lege pentru şmecheri şi derbedei

Lege pentru şmecheri şi derbedei

28 martie 2011, 13:47 |  Autor: Eugen Chelemen | 7596 afişări
Divorţurile din lumea mondenă, documentele WikiLeaks despre România şi euroscandalul în care este implicat Adrian Severin pun în umbră o lege nefastă care a trecut de Senat.
Aleşii Puterii şi ai Opoziţiei s-au înţeles de minune şi au votat un Cod Rutier mai blând. Astfel, depăşirea cu cel mult 20 km/h a vitezei maxime admise pe un anumit sector de drum, vorbitul la telefonul mobil fără dispozitiv „mâini libere", nesemnalizarea schimbării direcţiei de mers, nepurtarea centurii de siguranţă sau nerespectarea obligaţiei de a aplica semnul distinctiv pentru începători vor fi sancţionate doar cu avertisment la prima abatere. După şase luni, acest avertisment expiră, iar şmecherii şoselelor pot greşi din nou.
Legea votată de senatori este uluitoare în condiţiile în care România este cea mai nesigură ţară din Uniunea Europeană din punct de vedere al circulaţiei rutiere. Ba mai mult, îmblânzim cea mai blândă legislaţie rutieră din Europa în condiţiile în care numărul accidentelor grave cu morţi şi răniţi creşte alarmant de la un an la altul.
Teroarea pe şosele va creşte în loc să dispară. Poate era mai bine ca aleşii să fie preocupaţi de seriozitatea examenului pentru obţinerea permisului auto. Examenul psihologic este făcut acum de mântuială, iar permisele de conducere ajung în mâna unor descreieraţi care se cred stăpânii străzilor, care scuipă, înjură şi lovesc în stânga şi-n dreapta dacă nu pot circula ca bezmeticii. Pentru viteză excesivă, pentru violenţă în trafic şi pentru conducerea sub influenţa alcoolului, legislaţia românească ar trebui înăsprită. Permisul de conducere ar trebui suspendat pe viaţă!
În condiţiile în care Senatul nu este cameră decizională, poate aleşii din Camera Deputaţilor vor conştientiza că îmblânzirea legislaţiei rutiere înseamnă mai mult sânge şi mai multă teroare pe şosele.
sursa; adevarul.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu