duminică, 3 aprilie 2011

Aţi închis spitalul, măriţi cimitirul!


Locuitorii din Dragăneşti-Olt au protestat împotriva închiderii spitalului din localitate

Aţi închis spitalul, măriţi cimitirul!

Societate - Roxana POPESCU

Protestul localnicilor din Drăgăneşti-Olt, care miercuri au ieşit în stradă pentru a nu li se închide spitalul, nu a avut nici un rezultat. Vineri, pacienţii unităţii sanitare au cerut să fie externaţi, iar cadrele medicale au depus cerere de redistribuire.
La ieşirea din spital, bolnavii au strigat că vor muri cu zile pentru că nu au bani să se trateze la alte unităţi sanitare. „Uitaţi ce au făcut Boc şi Băsescu, ne-au închis spitalul! Soţul meu are ciroză hepatică şi a trebuit să îl iau acasă pentru că nu avem bani să mergem la alt spital. Aşteptăm moartea, pentru că altă soluţie nu avem. Dacă tot au închis spitalul, măcar să mărească cimitirul“, a spus Angela Iordache.
Ultimii doi pacienţi care mai erau internaţi vineri dimineaţă, o fată de 12 ani şi un bărbat, au fost transportaţi cu ambulanţele la Spitalul din Slatina. „Fetiţa mea are amigdalită. Trebuia să o lase aici, pentru că noi nu avem bani să mergem la Slatina. Suntem o familie săracă şi trăim din ajutorul social. Numai drumul până la Slatina ne costă 50 de lei. Pentru noi spitalul acesta era foarte bun. Cadrele medicale sunt competente şi aici au fost salvate multe vieţi“, a spus Alexandra Stanciu, mama fetei.
Cadrele medicale se tem că ar putea rămâne fără un loc de muncă

Angajaţii Spitalului din Drăgăneşti-Olt spun că au depus cereri de redistribuire, dar se tem că nu vor putea obţine un loc de muncă în celelalte unităţi sanitare din judeţ. „Doctorilor li s-a promis că vor fi transferaţi la unităţile sanitare din judeţul Olt. La fel şi celorlalte cadre medicale, inclusiv personalului auxiliar. Până la ora aceasta însă, sunt doar promisiuni“, a spus medicul Adrian Jidovu.
Primarul Sorin Ghiţă este de părere că prin desfiinţarea spitalului zeci de mii de localnici vor avea de suferit. „Am făcut tot ce a depins de mine pentru a păstra această unitate spitalicească. În oraşul Dăgăneşti-Olt era foarte mare nevoie de acest spital, pentru că aici se tratau zeci de mii de oameni din localitate şi din comunele din apropiere. Aveam medici foarte buni, care îi tratau pe pacienţi corespunzător. Foarte mulţi oameni nu vor merge la spitale din Slatina şi Caracal, pentru că au posibilităţi materiale reduse.
sursa; gazeta de sud

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu