joi, 28 aprilie 2011

Aleșii și-au tras 2 miliarde de lei noi numai din afacerile cu statul

Aleșii și-au tras 2 miliarde de lei noi numai din afacerile cu statul
Aleșii și-au tras 2 miliarde de lei noi numai din afacerile cu statul Specialiști în irosirea banului public, parlamentarii români sunt extrem de grijulii cu averile proprii, care sporesc de la mandat la mandat. Și uite așa s-a ajuns ca aleșii noștri să-și tragă peste 2 miliarde de lei noi numai din afacerile pe care le derulează cu statul.
Mai bine de 20 de ani de democraţie au demonstrat că cea mai inteligentă soluţie de business rămâne, în ţara noastră, accederea într-o demnitate publică. Nu trebuie să ai o minte sclipitoare sau să fii vreun specialist în inginerii financiare. Este suficient să ocupi un fotoliu de parlamentar, să pui pe picioare câteva firmuliţe, să fii prieten cu cine trebuie ca să prinzi cel puţin un contract cu statul. În felul acesta, succesul este garantat pentru că, în definitiv, banul nu are culoare politică.
Reţeta se aplică și în cazul actualului lot de parlamentari care au reușit performanţa să adune 2 miliarde de lei noi din contractele pe care le derulează cu primării, consilii judeţene, companii de stat etc. Și asta în timp ce statul le mai pune la dispoziţie aproape 350 de milioane de lei (bugetul Camerei Deputaţilor și al Senatului pe 2011 –n.r.) pentru buna desfășurare a activităţii. Ce-i drept, în cazul unora dintre aleși contractele au fost obţinute anterior accederii în Parlament. De departe, la acest capitol trebuie menţionat senatorul PDL de Mureș, Petru Bașa, care are 617 contracte, toate atribuite prin încredinţare directă. Bașa este secundat de deputatul PSD Eduard Martin, posesor a nu mai puţin de 327 de contracte. În ceea ce privește câștigurile, în top se situează pedelistul Florin Anghel, care are contracte în valoare de 57 de milioane de lei.
Bani frumoși și din chirii
Dacă nu fac afaceri cu statul, aleșii își fructifică proprietăţile. Astfel, 72 de parlamentari declară că au realizat venituri din chirii. 57 au ales să închirieze în lei, 17 în euro, unul dintre ei optând pentru amândouă monedele. În felul acesta parlamentarii au mai adunat aproximativ 6,5 milioane de lei. Cei mai mulţi bani i-a făcut uneperistul Anghel Iordănescu – 957.600 de lei, urmat de pedelistul William Brânză cu 781.200 de lei. Locul III este ocupat chiar de liderul UNPR, Gabriel Oprea, care a obţinut din chirii 725.760.
Peste 85 de milioane de lei din negustorie
Pricepuţi și într-ale comerţului, demnitarii noștri știu cum să scoată profit din te miri ce le prisosește. Astfel, pe lângă terenuri, apartamente sau mașini, aleșii au vândut obiecte de artă, un ATV, o motocicletă, dar și o barcă cu peridoc. Primul loc pe podiumul “comercianţilor” este ocupat de pesedistul Robert Negoiţă, care a obţinut din vânzarea de imobile 50.284.424 de lei. Pe locul secund în găsim pe Silviu Prigoană, care a încasat suma de 10. 282.101 de lei. Tot în top, dar cu o sumă ceva mai modestă, 2.468.998 de lei, se situează și pedelistul Cristian Rădulescu. Suma totală obţinută de aleșii noștri, din tranzacţii, se ridică la 85.719.655, adică mai mult de jumătate din bugetul Senatului (128 de milioane de lei) pentru anul în curs.
Autor: National
Sursa: www.7plus.ro  Joi, 28 Aprilie 2011

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu