joi, 3 decembrie 2015

Procurorii din Rusia au interzis fundația lui George Soroș pentru că reprezenta o ”amenințare la securitatea națională”. Pe cand si in Romania?

george-soros
Procurorul General al Rusiei a recunoscut că Institutul Societății Deschise a lui George Soros și alte organizații afiliate sunt considerate indezirabile, fiind interzis cetățenilor ruși și organizațiilor rusești să participe la oricare din proiectele lor.
Într-un comunicat remis luni, procurorul spune că activitățile Institutului Societății Deschise și Fundația de Asistență a Societății Deschise au fost o amenințare la adresa fundamentelor constituționale ale Rusiei și la securitatea națională. El adaugă că Ministerul Justiței va fi informat în mod corespunzător cu privire la aceste concluzii și ar adăuga cele două grupări pe lista organizațiilor nedorite de către Rusia, potrivit RT.
Procurorii au lansat o sondă în activitățile celor două organizații, amândouă sponsorizate de binecunoscutul finanțator George Soros, în iulie anul acesta, după ce senatorii ruși au aprobat așa zisa ”listă patriotică” a 12 grupuri care au atras atenția asupra activităților ”anti rusești”. Lista mai cuprinde alte ong-uri, precum: Institutul Internațional Republican, Istitutul Național-Democratic, Fundația MacArthur și Casa Freedon House.
Legea cu privire la organizațiile nedizerabile a fost adoptată la începutul acestei veri. A fost nevoie ca Ministerul rus al Afacerilor Externe să elaboreze o listă a ONG-urilor străine nedorite și să scoată în afara legii activitatea lor. O dată ce un grup este recunoscut ca indezirabil, activitățile sale în Rusia trebuie să se încheie, iar distribuirea de materiale de orice natură trebuie să fie interzisă.
În cazul în care interdicția este încălcată, membrii organizației aflată în afara legii și orice cetățeni ruși care cooperează, riscă amenzi grele sau chiar pedepse cu închisoarea în cazul infracțiunilor repetate.Pe când și în România va fi interzisa Fundația Soros?
NapocaNews

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu