joi, 3 decembrie 2015

Bolnavi de șovinism? Politician ungur acuză Israelul că stă în spatele atentatelor teroriste de la Paris

garda-maghiara-ar-putea-perturba-mitingul-pentru-autonomie-de-la-targu-mures-18446729
Primarul orasului Szentgotthard din vestul Ungariei, Gabor Huszar, a dat vina pe “cercurile de afaceri” sustinute de Israel pentru atentatele teroriste din 13 noiembrie de la Paris.
Dupa ce acuzatiile lui Huszar, care este si membru al partidului Fidesz al premierului ungar Viktor Orban, s-au scurs in presa, acesta a cerut scuze in mod public pentru comentariile sale, arata International Business Times.
Primarul a facut afirmatiile conspirationiste in timpul unei intalniri a consiliului local pe tema extinderii unei tabere de refugiati din apropiere.
“Ce s-a intamplat la Paris este o dovada clara ca anumite cercuri de afaceri, indraznesc sa spun cercuri de afaceri cel mai probabil sustinute de statul evreu, incearca sa intoarca Europa crestina impotriva musulmanilor”, a declarat acesta.
O inregistrarea in timp ce facea afirmatiile scandaloase a aparut pe site-ul de stiri Nyugat.hu, provocand revolta. In scurt timp, Huszar a postat un mesaj pe site-ul municipalitatii, in care arata ca declaratiile sale “nu erau menite sa jigneasca pe nimeni, in special nu pe oamenii evrei”.
Presa locala a relatat ca Gabor Huszar incerca sa diminueze ingrijorarile legate de extinderea taberei de refugiati, sugerand ca nu musulmanii sunt de vina pentru atentatele din Paris soldate cu 130 de morti.
La randul sau, ambasadorul Israelului in Ungaria, Ilan Mor, a condamnat afirmatiile oficialului maghiar, spunand ca inca mai exista oameni care “nu au invatat nimic din istorie si continua sa propage viziuni negative si teorii ale conspiratiei impotriva statului evreu Israel”.
“Astfel de declaratii au dus la marea tragedie a evreilor in Ungaria. Din nefericire, aceste comentarii false si ridicole au fost facute de o persoana publica, primarul din Szentgotthard”, a precizat diplomatul evreu.
NapocaNews

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu