marți, 20 octombrie 2015

Un nou proces pentru maghiarizarea Clujului. Ungurii de la mişcarea Musai-Muszáj vor să trăiască în Kolozsvar

placute-bilingve-cluj
Ungurii clujeni și mișcarea Musai-Muszáj au depus împreună 403 de intervenții accesorii la Tribunalul Cluj, cerând plăcuțe multilingve. Procesul inițiat de Asociația Minority Rights, care luptă pentru drepturi lingvistice ungureşti, va avea loc pe 26 octombrie 2015, fiind programat la ora 12.00. Ungurii de la mişcarea Musai-Muszáj vor să trăiască în Kolozsvar.
Dintre intervențiile accesorii depuse, 397 au fost strânse și trimise prin poștă Tribunalului Cluj de mișcarea Musai-Muszáj pe data de 15 octombrie 2015, iar 6 cereri au fost depuse personal de către cetățeni. Procesul este foarte important pentru ungurii din municipiu – astfel, “mișcarea îi încurajează pe toți cei interesați, reclamanți, reprezentați media” sau alte minorităţi care consideră că plăcuțele multilingive ar trebui așezate la intrările în oraș, să participe la proces pe data de 26 octombrie.
Grupul de inițiativă Musai-Muszáj, împreună cu cei 10 mii de simpatizanți și susținători, unguri “așteaptă cu încredere și cu interes procesul, deoarece atât legile din România, cât și principiul echității susțin așezarea plăcuțelor multilingve” conform unei declaraţii pentru presa locală.
Galeria U Cluj, care este un brand cultural al municipiului Cluj-Napoca,  le transmite ungurilor “Musai-Muszáj”, tocmai din peluza Şepcilor Roşii de pe Cluj Arena, un frumos mesaj: “Clujul Nu e Kolozvar!”
NapocaNews

1336991_nagy

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu