marți, 20 octombrie 2015

Facebook face marele anunţ legat de spionarea conturilor personale

de D.G.   •   20 Oct 2015   •   00:07 Comenteaza
Facebook face marele anunţ legat de spionarea conturilor personale 817
Facebook a anunțat că va dezvolta un nou instrument de notificare pentru a-i avertiza pe utilizatorii său dacă sunt spionați de agenții guvernamentale precum NSA (Agenția Națională de Securitate a SUA) sau GCHQ (Agenția de Comunicații a Marii Britanii), scrie Romania Liberă citând The Telegraph.

”De astăzi vă vom anunța dacă credem că contul dumneavoastră este monitorizat de un agent al statului”, a scris Alex Stamos, directorul oficiului de Securitate al Facebook, pe blogul rețelei de socializare.

Totuși, Facebook nu a precizat cum anume îi va identifica pe cei care spionează conturile. Stamos a subliniat că se vor folosi de acest avertisment doar în situațiile în care există dovezi puternice care să ateste spionajul unui cont.

”Pentru a proteja integritatea metodelor și proceselor noastre, de multe ori nu vom putea explica cum am atribuit anumite atacuri cibernetice unor persoane sau instituții”, a adăugat Stamos.

Compania le recomandă celor care primesc o astfel de notificare să înlocuiască sistemele care au fost infectate de virus.

De asemenea, Facebook a precizat că activarea filtrelor pentru logarea pe rețea îi poate proteja pe utilizatori de potențiale atacuri cibernetice. Ori de câte ori contul este accesat de pe alte telefoane sau adrese de IP, Facebook va trimite un cod de confirmare pe telefonul utilizatorului.

Facebook speră că prin aceste notificări îi va ajuta pe cei care vor să își protejeze datele, a subliniat Stamos, care a promis că va continua cercetarea în domeniul detectării și prevenției atacurilor asupra conturilor utilizatorilor rețelei de socializare. 

http://www.antena3.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu