sâmbătă, 17 octombrie 2015

Avertismentul pe care îl lansează Günter Hannich: contul dumneavoastră va fi jefuit în curând

Auro fatza
Este avertismentul pe care îl lansează Günter Hannich, unul dintre cei mai cunoscuţi experţi actuali în materie de crize economice. Günter Hannich afirmă că băncile şi politicienii construiesc un sistem care va prădui conturile cetăţenilor.
Desfiinţarea banilor lichizi
Criza bancară din Grecia o arată foarte clar: în lipsa banilor lichizi, este foarte uşor pentru cartelul politico-bancar să acţioneze în perioade de criză. Iar planificata desfiinţare a banilor lichizi îi oferă posibilitatea să întreprindă măsuri drastice.
În lipsa banilor lichizi, statul şi banca acţionează mult mai agresiv, iar averea dumneavoastră devine o minge de joc în mâinile celor puternici.

Dobânzi negative
Da, aţi citit corect: în cazul dobânzilor negative, dumneavoastră ca depunător trebuie să plătiţi banca, pentru că ea vă păstrează banii. În ultimele luni, unele bănci au introdus dobânzi negative. O analiză din 30 iulie 2015 a publicaţiei online germane GeVestor, specializată pe investiţii, arată cum statul german profită de această situaţie: în cazul împrumuturilor de stat, veniturile procentuale din capital investit se situau la finalul lunii aprilie 2015, pentru termene de 5 ani, în zona valorilor negative.Mai pe înţeles: dacă o persoană împrumută statul german pe o perioadă de 5 ani, acea persoană trebuie să plătească 0,3% pe an.
Statele îşi doresc introducerea de dobânzi negative ridicate
Informaţiile de mai sus ne ajută să înţelegem de ce statele sunt interesate atât de mult de introducerea dobânzilor negative. Încă din anul 2008 în momentul de vârf al crizei în SUA au existat planuri de interzicere a banilor lichizi şi de introducere a unor dobânzi negative masive.
Kenneth Rogoff, recunoscutul economist şi expert în crize economice sin SUA a declarat că planurile prevedeau un nivel de 4 – 5 % pentru dobânzile negative. Între timp, aceste planuri au fost reluate. Însă numai când banii lichizi vor dispărea din cotidian, cartelul financiar format din bănci şi politicieni va avea mână liberă.
„Băncile centrale ar putea impune mai uşor dobânzi negative în acest mod, pentru a înviora economia. Banii de hârtie reprezintă obstacolul decisiv în continuarea scăderii dobânzilor băncilor centrale. Înlăturarea lor ar fi o soluţie foarte simplă şi elegantă pentru această problemă.“ (sursă: http://www.cesifo-group.de/de/ifoHome/presse/Pressemitteilungen/Pressemitteilungen-Archiv/2014/Q4/press_20141119_rogoff.html )

Concluzie
Dispariţia banilor lichizi, asociată cu introducerea dobânzilor negative, îl va aduce pe cetăţeanul de rând în imposibilitatea de a-şi apăra veniturile împotriva rapacităţii sistemului politico-bancar.
Iată de ce astăzi, mai mult decât oricând în istoria sistemelor monetare, investiţiile în aur fizic redevin alternativa de refugiu pentru păstrarea valorilor. Iar pentru aceasta nu este necesară achiziţia unor lingouri costisitoare, de ordinul zecilor de mii de Euro. Unitatea Valorică la Purtător cu denumirea de 1 Auro (card cu 1g aur de 24k) este o investiţie accesibilă oricărui buzunar.
Auro, nu Euro www.24carate.ro

Auro verso (1)Logo

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu