joi, 20 august 2015

37 de milioane de infideli din întreaga lume, demascaţi după un atac cibernetic

de A.M.P   •   19 Aug 2015   •   15:01 Comenteaza
37 de milioane de infideli din întreaga lume, demascaţi după un atac cibernetic 482
Foto: thetelevixen.wordpress.com
Datele a circa 32 de milioane de utilizatori ai site-ului de întâlniri extraconjugale Ashley Madison, victimă a unui act masiv de piraterie informatică în luna iulie, au fost postate online marţi, informează revista Wired, preluată miercuri de AFP.
PUBLICITATE
Datele furate, care conţin sume plătite, adrese de e-mail, numere de telefon ale utilizatorilor site-ului descris de Wired ca faţa ascunsă a internetului ('dark web') sunt acum accesibile. Site-ul a suferit un atac informatic acum o lună — în cadrul căruia au fost furate datele unui număr mare de utilizatori — comis de un grup autointitulat 'The Impact Team'.

Acesta a amenințat că publică dosarele clienților, fotografii cu nuduri şi convorbiri dacă site-ul nu se închide. Și au pus amenințarea în aplicare în noaptea de marți spre miercuri, potrivit Wired.

Site-ul Ashely Madison, al cărui slogan este 'Life is short. Have an affair' şi care numără peste 37 de milioane de utilizatori, este specializat în întâlniri extraconjugale. Pe site-ul creat în 2001 sunt înscrise persoane din 46 de țări.

Avid Life Media, proprietarul site-ului, a anunțat în luna iulie că 'un terţ neautorizat' a accesat datele de pe Ashley Madison și că a angajat imediat unii dintre cei mai buni specialiști din lume în securitate informatică pentru a atenua efectele atacului. Firma cu sediul în Canada a adăugat că lucrează în strânsă colaborare cu autoritățile pentru identificarea autorilor acestui 'atac de terorism cibernetic'.

'Am explicat frauda, înșelătoria și prostia Avid Life Media și a membrilor săi. Acum toţi le pot vedea dosarele', a declarat marți grupul de pirați.

Revista Wired subliniază că circa 15.000 de abonați ai site-ului de întâlniri extraconjugale au dat adrese de e-mail ale unor membri ai guvernului şi ai armatei, încheie AFP.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu