miercuri, 22 iulie 2015

Proiect de 100 de milioane de dolari pentru căutarea vieţii extraterestre

de D.D.   •   22 Iul 2015   •   08:38 Comenteaza
Foto: www.futurechurchnow.com
Stephen Hawking a lansat unul dintre cele mai ambiţioase proiecte spaţiale de până acum. Renumitul fizician, alături de un magnat rus, vrea să găsească viaţă pe alte planete. Specialiştii vor scana cu o tehnologie de ultimă generaţie un milion de stele din jurul Pământului. Proiectul costă 100 de milioane de dolari, iar oamenii de ştiinţă care se vor ocupa de el spun că toate informaţiile obţinute vor fi făcute publice.

Proiectul iniţiat de Stephen Hawking va reuni câţiva dintre cei mai buni savanţi de pe planetă şi două telescoape performante care vor scana aproximativ un milion de stele.

Timp de zece ani, savanţii vor monitoriza semnalele radio provenite din spaţiu ce ar putea indica existenţa unor forme de viaţă inteligente în alte zone ale Universului. Vor încerca să intre în legătură cu extratereştrii, odată ce vor stabili că aceştia ne transmit mesaje.

Unul dintre cei mai importanţi finanţatori ai proiectului numit "Breakthrough Listen" este magnatul rus Iuri Milner. Fundaţia lui a investit 100 de milioane de dolari.

Noua tehnologie le va permite oamenilor de ştiinţă să monitorizeze mai multe miliarde de frecvenţe radio simultan. De asemenea, ei vor sonda suprafeţe cereşti de zece ori mai mari decât erau analizate în anii 90.

Savanţii nu-şi propun să descifreze posibilele semnale radio din spaţiu. Vor în schimb să stabilească dincolo de orice îndoială că ele provin de la forme de viaţă inteligente şi nu sunt fenomene naturale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu