sâmbătă, 25 iulie 2015

În timp ce preşedintele Iohannis se relaxează la Salzburg, premierul ungur Victor Orban declară la venirea în ţara noastră: “Sunt acasă, în Transilvania”

orban
Premierul Ungariei, Viktor Orban, participa la cea de-a 26-a editie a Universitatii de Vara “Tusvanyos”, el sosind deja in statiunea harghiteana Baile Tusnad.
Premierul ungar va participa sambata la o dezbatere, alaturi de europarlamentarul FIDESZ Tokes Laszlo, discutia urmand sa fie moderata de presedintele Comisiei de Politica Externa a Parlamentului Ungariei, Nemeth Zsolt.
Viktor Orban a postat o fotografie pe o retea de socializare, in care se afla pe o terasa, in Baile Tusnad, alaturi de o fetita, cel mai probabil fiica sa, insotita de mesajul: “Erdelyben, otthon” (In Transilvania, acasa – n.red). Viktor Orban este prieten cu preşedintele Vladimir Puti. În acest timp, Klaus Iohannis se relaxează între saşi la Salzburg.
Premierul-Ungariei-se-afla-in-Romania---In-Transilvania--acasa-
Potrivit unor surse locale, la fel ca si in anii precedenti, premierul Ungariei va avea, in cursul serii de vineri o intalnire cu usile inchise, cu presedintele UDMR, Kelemen Hunor, in cadrul careia vor fi abordate probleme care vizeaza comunitatea maghiara din Romania. De asemenea, Orban ar urma sa aiba o discutie si cu alti reprezentanti ai maghiarilor din Ucraina, Croatia sau Serbia, care se afla la Baile Tusnad.
La cea de-a 26-a editie a Universitatii de Vara si Taberei Studentesti de la Baile Tusnad au fost invitati aproximativ 200 de lectori, reprezentanti ai Guvernului de la Budapesta, specialisti, profesori universitari, oameni de afaceri, cercetatori sau diplomati, cu precadere din Ungaria, dar si din Romania. Au fost abordate subiecte politice, economice, culturale si au avut loc numeroase concerte.
Organizatorii sustin ca pe toata perioada taberei, numarul total al participantilor va ajunge la 45-50.000.
Evenimentul de la Baile Tusnad este organizat de Fundatia Pro Minoritate Budapesta si de Consiliul Tineretului Maghiar din Romania, in parteneriat cu mai multe asociatii si fundatii din cele doua tari.
NapocaNews
tusvc3a1ny-mti-beliczay-laszlo

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu