sâmbătă, 18 iulie 2015

Hotărâre istorică! Când vor fi eliminate tarifele de roaming în Uniunea Europeană
Hotărâre istorică! Când vor fi eliminate tarifele de roaming în Uniunea Europeană
Toţi cei care vor călători în interiorul statelor membre ale Uniunii Europene (UE) vor achita aceleași tarife de telefonie mobila ca acasă, din iunie 2017, potrivit unui acord preliminar la care au ajuns astăzi reprezentanţii UE.

Parlamentul European, Consiliul Europei și Comisia Europeană au ajuns la o înţelegere privind introducerea unei pieţe unice în telecomunicaţii, care presupune eliminarea tarifelor de roaming și accesul egal la internet pentru toţi utilizatorii din spaţiul comunitar, relatează avocatnet.ro.
Concret, începând cu 15 iunie 2017, toţi cei care vor călători în cele 28 de state membre UE se vor bucura de aceleași tarife de telefonie mobilă ca acasă, fără niciun alt cost suplimentar.
Spre exemplu, minutele și SMS-urile incluse în ofertele operatorilor de telefonie din ţară, precum și traficul de internet, vor putea fi folosite fără restricţii, fiind practic similare utilizării lor pe teritoriul României.
Tarifele scad în 2016
Documentul prevede în același timp, înainte de această etapă, o reducere a tarifelor la roaming începând cu aprilie 2016.
Astfel, preţurile vor scădea din aprilie 2016 la 5 cenţi/minut pentru fiecare apel, în timp ce un SMS va fi taxat cu 2 cenţi. Cei ce folosesc datele mobile vor plăti 5 cenţi pentru fiecare MB de internet consumat.


Autor: Libertatea.ro
Sursa: www.libertatea.ro  Miercuri, 1 Iulie 2015

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu