sâmbătă, 18 iulie 2015

Folosești Google Chrome? Îţi pot fi ascultate toate convorbirile!
Folosești Google Chrome? Îţi pot fi ascultate toate convorbirile!
Știrea potrivit căreia Google s-ar folosi de browserul Chrome pentru a asculta convorbirile utilizatorilor a creat o adevărată isterie.

Potrivit privateinternetaccess.com, în momentul în care instalezi Chrome în computer, acesta vine cu o aplicaţie care se instalează automat și prin intermediul căreia pot fi înregistrate convorbirile din încăperea unde se află computerul cu pricina.
Mai mulţi utilizatori s-au întrebat de ce în momentul în care deschis Chrome se descarcă o aplicaţie în calculatorul sau tableta lor. Se pare că aceasta are opţiuni deja selectate, iar aceste opţiuni nu sunt deloc de neglijat. Prin intermediul lor, microfonul este activat și caparea sunetelor permisă.

Astfel, fără a cere acordul, Google ar înregistra convorbirile utilizatorilor de Chrome, oriunde s-ar afla aceștia în momentul în care deschis Chrome. Potrivit sursei citate, această funcţie s-ar activa la anumite cuvinte prestabilite. Ce se întâmplă mai departe cu informaţiile obţinute nu se știe, însă acesta ar putea fi un semnal de alarmă.

Autor: Libertatea.ro
Sursa: www.libertatea.ro  Miercuri, 24 Iunie 2015

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu